ACTUALITATE 3 martie 2015

A.B.A. Olt a finalizat draft-ul Planului de Management al Bazinului Hidrografic Olt

de Covasna Media | 948 vizualizări

Administrația Bazinală de Apă Olt a finalizat și publicat pe site-ul oficial www.rowater.ro/daolt draft-ul celui de-al doilea Plan de Management al bazinului hidrografic Olt începând cu data de 22 decembrie 2014, pe care îl supune procesului de consultare a publicului până în data de 30 iunie 2015.

Procesul de consultare publică răspunde cerințelor art. 14 din Directiva Cadru Apă 60/2000 a Uniunii Europene, care specifică faptul că „Statele membre trebuie să încurajeze toate părţile interesate în implementarea Directivei și în elaborarea Planurilor de Management Bazinale”.

Pe site sunt publicate și supuse consultării publice mai multe documente: draft-ul planului de management al bazinului hidrografic Olt 2016 – 2021 și anexele acestuia; calendarul și programul Planului de Management; documentul „Părerea ta e foarte importantă”; problemele de gospodărire a apelor din cadrul bazinului hidrografic Olt; proiectul Planului de management al Districtului Hidrografic al Fluviului Dunărea; chestionarul privind elaborarea proiectului Planului de Management al bazinului hidrografic Olt.

În perioada următoare sub coordonarea conducerii ABA Olt se vor organiza întâlniri cu factorii interesați pentru fiecare problematică / categorie de utilizatori (aglomerări umane, industrie, agricultură, alterări hidromorfologice), la sediul Administrației Bazinale de Apă Olt, în scopul consultării acestora pe probleme specifice. La aceste întâlniri compartimentul Plan de Management va prezenta aspectele relevante din bazinul hidrografic Olt, respectiv presiunile semnificative, așa cum au fost ele identificate în cel de-al doilea ciclu de elaborare a planului de management, rezultatele evaluării stării / potențialului ecologic și al stării chimice ale corpurilor de apă, identificarea riscului de neatingere a obiectivelor de mediu, măsurile de bază și posibilele măsuri suplimentare prevăzute pentru atingerea stării bune.

Responsabil cu presa

Kerestély Csaba

ABA OLT – SGA Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.