ACTUALITATE 3 martie 2015

Concurs de motivare a elevilor la Școala „Ady Endre”

de Székely Emőke | 781 vizualizări

Conducerea Școlii Gimnaziale „Ady Endre” din Sfântu Gheorghe a lansat un concurs pentru elevi, numit „Pentru Noi, Prin Noi”, care are ca scop îmbunătățirea unor aspecte ale vieții școlare.

„Concursul se desfășoară în luna martie și are în vedere desemnarea celor mai bune colective de clase care reușesc să se afirme prin disciplină, ținută și cele mai puține absențe nemotivate, dar au și cea mai frumoasă şi îngrijită sală de clasă. Toate propunerile privind prezentul concurs au fost făcute de clasele a VII-a și a VIII-a. Din juriu nu pot face parte diriginții, iar elevii nu-și pot vota propria clasă. Clasele se verifică zilnic, iar la sfârșitul zilei se trece punctajul obținut de fiecare clasă pe borderoul public de concurs. Există posibilitatea acumulării unor puncte în plus pentru fiecare clasă dacă colectivul face dovada că alături de diriginte a contribuit la pavoazarea spațiului din jurul clasei sau a coridorului” – ne-a declarat directoarea adjunctă a școlii, Constanța Balog.

Aceasta a adăugat că orice exemplu pozitiv poate fi popularizat pe pagina de Facebook a concursului sub forma de album cu maxim 20 poze, iar albumul care va primi cele mai multe like-uri va primi 10 puncte în plus la finele concursului.

Regulamentul concursului are trei puncte principale: ținuta elevilor, disciplina la orele de curs și în pauze, și aspectul sălii de clasă. Astfel pentru fiecare elev care nu poartă uniforma, se scade un punct din cele 10 acordate clasei, la fel și în cazul în care elevii (băieți) poartă cercei sau fetele vin la școală cu unghiile vopsite. La cel de-al doilea capitol numărul absențelor nemotivate se scade din punctajul clasei, la fel și întârzierea la ore. De asemenea, regulamentul spune că în cazul în care un elev este prins fumând pe teritoriul școlii, punctele acumulate de clasa acestuia se anulează, iar clasa respectivă o ia practic de la zero.

Asociația școlii acordă și premii pentru câștigătorii concursului, premiul I va fi o excursie în județ, premiul II o excursie la Șugaș Băi, iar premiul III bilete gratuite la piscină.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.