ACTUALITATE 3 martie 2015

Primele berze vor ajunge în curând în judeţul Covasna

de Székely Emőke | 647 vizualizări

Asociația „Rara Avis” așteaptă primele berze care, conform spuselor președintelui Kelemen László, vor ajunge pe meleagurile covăsnene în următoarele săptămâni. Anul trecut primele berze au ajuns în județ pe data de 18 martie, la Bodoc, iar cei de la „Rara Avis” le-au monitorizat, la fel ca și pe celelalte exemplare din județ.

„Datorită unor inițiative străine avem posibilitatea de a afla informații despre păsări chiar și atunci când sunt încă departe. Este vorba de un sistem de detectare folosit de specialiști din mai multe țări. Conform informațiilor pe care le avem, primele berze au pornit deja spre meleagurile noastre. Acestea nu se întorc dintr-odată, ci se opresc la un moment dat din migrația către sud, apoi pornesc spre nord” – explică Kelemen László.

Acesta a adăugat că printr-un program finanțat de Consiliul Județean Covasna, anul trecut au numărat 250 de cuiburi de barză, cu 30 mai multe decât au fost în urmă cu 30 de ani în județ, ceea ce arată că populația de păsări este în creștere în județ.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.