ACTUALITATE 3 martie 2015

Tineri pentru o viață mai sănătoasă

de Székely Emőke | 575 vizualizări

Peste 30 de tineri din șapte țări au participat de-a lungul săptămânii trecute la proiectul internațional organizat de Asociația Tinerilor din județul Covasna – HARIT intitulat A-HA: Active Healthy Attitude (Atitudine Sănătoasă și Activă). La proiectul internațional care a avut loc în Sfântu Gheorghe între 21-28 februarie au participat tineri din Turcia, Grecia, Lituania, Bulgaria, Italia, Slovacia și România.

Lucrătorii de tineret din cele șapte țări au avut parte de educație non-formală, iar cu ajutorul facilităţilor au lucrat o săptămână întreagă pe căutarea unor soluții cu ajutorul cărora fiecare participant (lucrător de tineret) își va putea ajuta propria comunitate.

Pentru început tinerii au împărtășit unii cu alții metodele prin care autoritățile, organizațiile neguvernamentale din fiecare țară concep diferite măsuri pentru prevenirea uzului de droguri, țigări și al alcoolului în rândul tinerilor. Scopul acestei metode fiind cel de a învăța și a utiliza acele metode care sunt viabile în lupta împotriva diferitelor dependențe nocive.

Participanții au stat de vorbă cu reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog al Județului Covasna, au participat la prelegeri unde au vorbit persoane care au fost ani de zile dependente de alcool, droguri, țigări și jocuri de noroc, oameni care la rândul lor le-au vorbit despre lupta de zi cu zi, pe care o au cu diferitele dependențe.

Ideea programului a provenit dintr-un proiect pe care anul trecut Asociația Tinerilor din Județul Covasna – HARIT l-a organizat, un eveniment itinerant numit „Viața unui dependent de droguri”, unde Dali Csongor, un tânăr de 32 de ani, le-a povestit tinerilor despre chinurile pe care le-a întâmpinat în vremurile când consuma droguri iar foarte mulți tineri au participat la eveniment, cu toții fiind șocați de cele auzite.

Oltean Csongor, președintele asociației, a precizat: „Este foarte necesar să încercăm să educăm tinerii și în acest mod. Lucrăm cu mulți tineri voluntari și organizăm multe evenimente în fiecare an, unde sunt șanse ca unii tineri să consume droguri sau alcool în mod excesiv. Considerăm că astfel de proiecte pot fi în folosul comunității, deoarece acești tineri odată întorcându-se în comunitatea lor, vor putea ajuta alți tineri să scape de viciile nocive.”

Proiectul organizat de către Asociația Tinerilor din Județul Covasna – HARIT are un buget de peste 17.000 de euro și a fost finanțat de Comisia Europeană prin Erasmus Plus.

Biroul de presă HARIT

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.