ACTUALITATE 5 martie 2015

Aflăm de la Poliţie!

de Covasna Media | 388 vizualizări

Infracţiuni de furt

La data de 4 martie 2015, în jurul orei 03:15, Poliţia Municipiului Sfântu Gheorghe a fost sesizată printr-un apel telefonic prin numărul unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că o femeie, administrator la un local din oraş, a fost agresată fizic.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului s-a stabilit că numitul T. A. de 41 de ani, client al unităţii, a încercat să sustragă 2.000 de lei din portofelul persoanei vătămate şi, fiind surprins de către aceasta, a reuşit să părăsească localul cu banii.

În continuarea cercetărilor, suspectul a fost identificat şi audiat, la fel şi partea vătămată, iar din declaraţiile acestora a reieşit că bărbatul nu a agresat-o fizic pe administratoarea localului.

În continuare se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, iar prejudiciul este în curs de recuperare.

***

La data de 2 martie 2015, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Catalina au fost sesizaţi de către o femeie cu privire la faptul că i-a fost sustras telefonul mobil.

În urma cercetărilor efectuate, făptuitorul a fost identificat în persoana numitului M. S. de 21 de ani din comuna Zăbala.

Prejudiciul a fost recuperat integral şi predat persoanei vătămate, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

***

Infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice

La data de 4 martie 2015, în jurul orei 08:45, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Sfântu Gheorghe aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, au oprit pe raza localităţii Hăghig un moped condus de către un bărbat în vârstă de 40 de ani, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis.

***

Acţiuni pentru siguranţa cetăţeanului

Menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică şi creşterea încrederii populaţiei în serviciul poliţienesc reprezintă unele dintre principalele direcţii de acţiune ale poliţiştilor covăsneni.

În acest sens, la data de 4 martie 2015, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 2 – Târgu Secuiesc au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza comunelor Sânzieni, Breţcu, Cernat, Catalina şi Ghelinţa.

Acţiunea a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere, prevenirea şi combaterea delictelor în domeniul silviculturii, precum şi combaterea oricăror fapte de natură penală sau contravenţională.

În cadrul acţiunii au fost efectuate 9 controale, atât de gen filtru rutier, cât şi pe linie silvică, au fost verificate autovehicule, atelaje hipo şi au fost legitimate 29 de persoane.

În cadrul acţiunii a fost identificat în flagrant un tânăr de 26 de ani care transporta cu un atelaj hipo, pietriş şi piatră cubică, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că materialele au fost sustrase din rampa Primăriei Cernat. Acestea au fost ridicate şi predate autorităţilor locale, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

De asemenea, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 4.500 de lei, majoritatea pentru abateri în trafic.

Tot în cadrul acestei acţiuni poliţiştii l-au depistat pe numitul G.G. care transporta cu o căruţă patru metri steri de lemn. Acesta a prezentat poliţiştilor un aviz de însoţire primar a cărui valabilitate era expirată. Bărbatul a fost amendat contravenţional, iar lemnul a fost ridicat în vederea confiscării.

Acţiunile de acest gen vor continua şi în perioada următoare.

***

O altă acţiune, de această dată pe linie de circulaţie rutieră, a fost desfăşurată în perioada 2-3 martie 2015, pe raza întregului judeţ.

Scopul l-a constituit prevenirea şi combaterea abaterilor săvârșite de pietoni (traversare neregulamentară, pietoni pe partea carosabilă), dar şi depistarea şoferilor car nu respectă regulile privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului.

În cadrul acţiunii cei 62 de polițiști angrenaţi în activităţi au aplicat 78 de sancţiuni contravenționale pentru abateri săvârşite de pietoni.

Compartimentul Relaţii Publice al IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.