ACTUALITATE 8 martie 2015

Elevii de clasa a VIII-a au probleme cu Matematica

de Székely Emőke | 811 vizualizări

Promovabilitatea la simularea Evaluării Naţionale în Covasna a fost de 57%

Inspectoratul Școlar Județean Covasna a făcut publice rezultatele simulării examenului de Evaluare Națională, ce a avut loc în luna februarie. Notele obținute de elevi sunt ceva mai mari decât cele de la simularea din noiembrie anul trecut, însă până în vară elevii mai au ce recupera, în special la Matematică.

Rezultatele afișate arată că din totalul de 2.135 de elevi înscriși la examen peste 250 au lipsit, iar procentul celor care au obținut cel puțin nota 5 la toate disciplinele este de 57,72%. Cele mai slabe note au fost la Matematică, unde procentul de promovabilitate este de 34,80%. La Limba și Literatura Română 56,45% dintre elevii au luat note de trecere, cei de la secţia română având o promovabilitate mai ridicată faţă de cei de la secţia maghiară. La proba de Limba şi Literatura Maternă promovabilitatea a fost foarte bună, de 88,47%. S-au înregistrat 13 medii de 10, dintre care cinci la Limba și Literatura Maghiară şi opt la Matematică.

Rezultatele sunt mai bune decât la simularea judeţeană organizată în luna noiembrie a anului trecut, notele fiind în creştere la limba română cu 9,35%, cu 7,82% la limba maghiară şi cu 5,10% la matematică.

Scopul acestei simulări a fost acela de a vedea nivelul de pregătire al elevilor și a corecta lipsurile până la examenul oficial din vară.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Kviatkovski, 9 martie 2015
Eu cred ca ar trebui sa puna mana pe carte nu sa se ocupe cu discoteci,baruri,alcool si tutun. Mai mult cine a mai pomenit ca in plin an scolar,elevii unor scoli din judet sa faca o excursie de o citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.