ACTUALITATE 15 martie 2015

„Sfântul din Sfântu Gheorghe” se joacă la Festivalul European al Spectacolului 2015

de Mirela Cara Dragu | 485 vizualizări

Spectacolul „Sfântul din Sfântu Gheorghe”, de Peca Ştefan în regia Anei Mărgineanu, a fost inclus în lista de spectacole ce se vor juca în cadrul Festivalului European al Spectacolului – Festivalul Dramaturgiei Româneşti (FEST-FDR) de la Timişoara, care se va desfăşura în perioada 15-22 aprilie.

Conform organizatorilor, FEST-FDR a devenit în ultimii ani mai mult decât un festival, fiind promovat drept o mare sărbătoare a teatrului şi unul dintre cele mai importante evenimente artistice din România.

Evenimentul, organizat de Teatrul Naţional din Timişoara, se construieşte, aşa cum o afirmă însăşi denumirea sa, pe o dublă dimensiune: FDR – secţiune care îşi propune să creeze o platformă a spectacolului de teatru pe text românesc, şi FEST – componenta internaţională şi multidisciplinară, care celebrează arta spectacolului în diversitatea sa absolută şi în dialogul direct cu cele mai diferite culturi.

Ca şi în ediţiile anterioare, la secţiunea FDR, dedicată spectacolului de teatru pe baza unui text românesc, avem de-a face cu un „maraton”, în care accentul cade pe dramaturgia naţională în cadrul spectacolului contemporan de teatru. Selecţia a fost făcută de teatrologul Oana Borş şi oferă un prilej de a înţelege care sunt tendinţele actuale ale teatrului românesc. Printre autorii incluşi în festival, pe lângă dramaturgi precum Eugène Ionesco sau Teodor Mazilu, se numără şi autori contemporani precum Saviana Stănescu, Mihaela Michailov, Gianina Cărbunariu, Peca Ştefan, Alina Nelega, Alexei Vakulovski etc.

Între regizorii ale căror spectacole se vor juca în festivalul de la Timişoara figurează nume precum Victor Ioan Frunză, Tudor Lucanu, Alexandru Dabija, Gianina Cărbunariu, Alexandru Mihail, Andrei Măjeri, Ioana Păun sau Mihaela Panainte.

Organizatorii vor stabili şi anunţa în curând datele la care sunt programate spectacolele în cadrul FEST-FDR 2015.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.