ACTUALITATE 18 martie 2015

O parte dintre surprizele spectacolului „La belle musique française”

de Covasna Media | 465 vizualizări

Le mulțumim celor aproape 250 de persoane care deja și-au rezervat locurile pentru premiera din 28 aprilie a spectacolului „La belle musique française”, cu Monica Opra și Orchestra Castellani. Mai sunt 6 săptămâni până la premiera spectacolului, în cadrul Săptămânii Culturale a Zilelor Sfântu Gheorghe 2015, iar echipa evenimentului a fost completată cu regizoarea artistică Mirela Bucur și cu regizoarea tehnică Lidia Baciu, dar și cu profesorul Kertész János, cel care se va ocupa de sonorizarea evenimentului.

Profesoara Monica Opra, inițiatoarea și deținătoarea rolului principal în spectacol, a ținut să declare următoarele: „În primul rând aș dori să mulțumesc tuturor persoanelor care mi s-au alăturat în acest proiect. Am mare încredere în profesionalismul colegei și prietenei mele Rozalia Constantin, cu care deja am avut o prima repetiție cu Orchestra Castellani, care a decurs excelent și așteptăm cu nerăbdare repetițiile cu actorul Sebastian Marina. Sunt foarte fericită că Mirela Bucur a preluat regia spectacolului. Aveam mare nevoie de știința și experiența ei în domeniu. Deja am avut câteva întâlniri și repetiții cu ea, nu aș vrea deocamdată să divulg nimic, dar vă asigur că va fi o mare provocare pentru mine să fac tot ceea ce mi-a propus. Nu va fi doar o întâlnire muzicală, este vorba de un spectacol complex din toate punctele de vedere (scenografie, regie, lumini, sunet, orchestra, show etc). Sperăm să vă surprindem plăcut și să vă dăruim o mică parte din magia Parisului. Mă bucur că ni s-a alăturat și regizoarea tehnică Lidia Baciu, căreia îi mulțumesc din suflet și nu aș vrea să uit nici de colegul meu Kertész János care a preluat frâiele sonorizării întregului spectacol, o treabă delicată și care îi va solicita talentul și profesionalismul la maxim.”

Vernisaj special Ramon Grosos la spectacol

Una dintre surprizele producției va consta în faptul că artistul plastic Ramon Grosos nu va face doar scenografia spectacolului, dar va și crea special câte un tablou pentru fiecare piesă din spectacol în parte, acestea urmând să fie expuse în foaierul teatrului înainte de spectacol și putând fi achiziționate oricând de către colecționari.

„Prin scurta mea intervenție în cadrul acestei producții voi încerca să evidențiez pe cât de sugestiv posibil atmosfera specifică a unui cadru mai mult decât emblematic, precum Montmartre, cea mai boemă zonă a Parisului. Astfel, fiecare melodie interpretată pe scena acestei producții se va regăsi în pânzele mele dedicate acestui proiect. Încă o dată muzica și pictura se regăsesc într-un cadru de referință comun, ambele compun „tablouri”, manevrând tonuri, nuanțe, game, cromatisme sau (diz)armonii, generând emoții la care vă invităm cu drag să fiți părtași”, spune Ramon Grosos.

Asociația de Tineret Ecou mulțumește mult atât celor care au achiziționat deja bilete, dar și sponsorilor și partenerilor care au pus deja umărul sau care au promis că vor ajuta la această producție originală, creată cu o parte dintre cei mai valoroși artiști pe care Sfântu Gheorghe îi are în acest moment, cu speranța declarată că vor urma mai multe reprezentații și în alte locuri din țară.

Mădălin Guruianu,

Coordonator proiecte Asociația de Tineret ECOU,

Producătorul spectacolului „La belle musique” 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.