ACTUALITATE 22 martie 2015

Aproximativ 200 de profesionişti din Covasna trebuie să îşi actualizeze datele din Registrul Comerţului

de Covasna Media | 630 vizualizări

Un număr de 194 de firme din judeţul Covasna, aflate în funcţiune, nu şi-au actualizat datele cu privire la sediul social, figurând în registrul comerţului cu sediul expirat.

Societăţile în cauză pot fi identificate pe portalul de servicii al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului – portal.onrc.ro, secţiunea Publicitate – semnal firme conform art. 237 din Legea nr. 31/1990, precum şi la avizierul Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Covasna.

Pentru actualizarea datelor sus-menționate există posibilitatea de prelungire a termenului de deţinere cu titlu legal a spaţiului cu destinație de sediul social sau de schimbare a sediului social în același județ sau în alt județ.

– Pentru informații referitoare la menționarea în registrul comerțului a prelungirii termenului de deţinere cu titlu legal a spaţiului cu destinație de sediul social, accesați www.onrc.ro, secțiunea MENȚIUNI – Persoane juridice – Mențiuni înregistrate pe baza cererii de depunere și/sau menționare acte.

– Pentru informații privind înregistrarea în registrul comerţului a menţiunii privind schimbarea sediului social al persoanelor juridice accesaţi www.onrc.ro, secţiunea MENȚIUNI – Persoane juridice – Schimbare sediu social în acelaşi/ alt judeţ.

– Pentru îndrumare prealabilă privind formalităţile legale necesare înregistrării în registrul comerţului şi pentru corecta completare a cererii de înregistrare, persoana interesată se poate adresa compartimentului de asistenţă din cadrul instituţiei, unde aceste servicii se vor oferi gratuit, conform OUG nr. 28/2014, iar redactarea actului modificator/ actului constitutiv actualizat se va face la cerere pe cheltuiala solicitantului, în condiţiile prevăzute de Ordinul ministerului justiţiei nr. 2176/C/2010 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile de asistenţă prestate de oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale.

Cererea de înregistrare menţiuni sau depunere şi/sau menţionare acte, însoţită de înscrisurile aferente, poate fi depusă direct la sediul Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Covasna, prin poştă, cu scrisoare cu valoare declarată şi confirmare de primire, sau se poate completa şi expedia online prin intermediul portalului de servicii https://portal.onrc.ro.

După expirarea termenului de 15 zile de la data afişării, Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Covasna va introduce cereri de chemare în judecată pentru dizolvare în temeiul art. 237, lit. c) din Legea societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru firmele care nu vor întreprinde demersurile necesare intrării în legalitate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.