ACTUALITATE 22 martie 2015

Consilierul local Mădălin Guruianu va picheta sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean

de Mirela Cara Dragu | 939 vizualizări

Consilierul local Mădălin Guruianu (PNL) şi-a exprimat vineri, într-o conferinţă de presă, nemulţumirea cu privire la modul în care inspectorul general al IŞJ Covasna, Keresztély Irma, înţelege să îşi exercite funcţia. Guruianu consideră că managementul IŞJ este caracterizat de o evidentă lipsă de transparenţă şi chiar influenţat de sfera politică. În plus, el a readus în discuţie o idee pe care a transmis-o în repetate rânduri prin intermediul mass-media, anume aceea că inspectorul Keresztély Irma deţine de prea mult timp postul de conducere la care ar fi timpul să renunţe, având în vedere că aceasta se află în prezent la vârsta pensionării.

„Retragere suspectă” a singurului candidat la şefia IŞJ

Mădălin Guruianu a transmis totodată informaţia că profesorul Kiss Imre, singurul candidat pentru postul de inspector general şcolar, s-a retras în mod suspect din concurs, chiar în timpul unei probe. În opinia consilierului local, gestul candidatului lasă loc de interpretări. Pe de o parte, pentru că retragerea sa i-ar putea asigura actualului inspector şcolar şansa la continuitate în funcţie, pe de altă parte, pentru că gestul profesorului nu este un caz izolat, ci se aliniază la un val de retrageri similare din mai multe judeţe din ţară. „Am avut azi crunta surpriză să aflu că singurul candidat înscris în concurs pentru respectiva funcţie, domnul Kiss Imre, actualul director de la Grupul Şcolar „Kós Károly, a renunţat la concurs în timpul probei de examen, lăsând astfel ca doamna Keresztély Irma să-şi continue mandatul până la adânci bătrâneţi. Nu mi-ar plăcea să speculez mai mult decât este cazul, dar daţi-mi voie să nu cred în coincidenţe, daţi-mi voie să cred că a fost un aranjament pentru a se trage de timp cât mai mult, cât mai poate sau cât mai doreşte doamna Keresztély Irma să rămână în acest fotoliu – a declarat Guruianu.

Convins că este de datoria lui să ia atitudine faţă de toate aspectele enunţate, Mădălin Guruianu, care solicită deschis demisia conducerii IŞJ, a anunţat că în perioada următoare va picheta sediul instituţiei. „Decizia mea e simplă, cer demisia conducerii Inspectoratului Şcolar şi vă anunţ că de săptămâna viitoare voi picheta zi de zi sediul acestei instituţii. Voi lua autorizaţie, nu ştiu dacă voi fi singur sau nu, dar cred că după aproape 20 de ani ar trebui să spunem „Stop!, ar trebui să-i spunem doamnei Keresztély că e timpul să se retragăa mai spus Mădălin Guruianu.

Informat despre suspiciunile care planează asupra sa cu privire la un potenţial interes personal în privinţa posturilor de conducere ale Inspectoratului Şcolar Covasna, Mădălin Guruianu a negat vehement, declarând că singurul său interes este acela de a obţine şansa ca, la conducerea instituţiei, să ajungă oameni capabili să asigure transparenţă şi un management de calitate.

Profesorul Kiss Imre a confirmat retragerea din concurs, declarând că este doar o alegere de ordin personal. „E adevărat că m-am retras din concurs, am făcut-o din motive personale. Asta e adevărat! Dar nu am nicio înţelegere cu doamna Keresztély Irma, deci asta nu e adevărat, a declarat Kiss pentru Agerpres.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
alex, 24 martie 2015
Dacă nu aș lucra in M.Ap.N. aș veni și eu. Jos comunismul! Jos comuniștii! Atâta competență a dovedit, că nici măcar nu a a reușit să identifice cel puțin 3 persoane care să-i citeste integral
ARTUR, 22 martie 2015
DINOZAURII COMUNISMULUI NU VOR SA SE PENSIONEZE !!! ASA SE INTAMPLA IN TOATE INSTITUTIILE STATULUI : ARMATA ,POLITIE ETC !!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.