METEO 22 martie 2015

Vreme caldă în aproape toată ţara. Maxima ajunge la 20 de grade

de Covasna Media | 724 vizualizări

Temperaturile scad luni, în aproape toată ţara, pentru ca marţi, vremea să se încălzească, din nou. Şi miercuri, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, îndeosebi în nord, nord-vest şi centrul ţării.

Luni, vremea schimbă foaia şi se răceşte faţă de duminică, îndeosebi în regiunile din jumătatea estică, unde va deveni mai rece decât în mod obişnuit la această dată, în timp ce în restul teritoriului valorile termice se vor menţine apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii martie. Astfel, se vor înregistra maxime de la 4-5 grade în Delta Dunării şi în nordul Moldovei, până la 14-15 grade, izolat, în vest şi centru. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei în zona montană, unde izolat va fulgui. Vântul va prezenta unele intensificări în regiunile sudice şi pe crestele montane. Dimineaţa, local se va forma brumă şi vor fi condiţii de ceaţă.

Marţi, se încalzeşte în toate zonele ţării. Temperaturile maxime vor avea valori de la 7-8 grade pe litoral, până la 17-18 grade în regiunile vestice şi centrale. Cerul va fi aproape lipsit de nori, mai puţin în sud-vestul extrem, unde izolat sunt aşteptate câteva ploi slabe. Vântul se mai agită atât pe crestele montane, cât şi în Câmpia de Vest şi pe litoral.

Miercuri, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, îndeosebi în nord, nord-vest şi centrul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 grade în Delta Dunării şi 20 de grade în nord-vest. Înnorările, persistente în vest şi în sud-vest, se vor extinde treptat în toate zonele ţării. Dimineaţa în est şi în sud-est, se va semnala ceaţă si, mai ales în a doua parte a zilei, va ploua în Banat, Oltenia, Transilvania şi în Muntenia şi local în Crişana, iar noaptea şi în restul teritoriului. În zona montană precipitaţiile vor fi amestecate. Vântul va prezenta intensificări la munte, în Banat, dar local şi  temporar şi în restul teritoriului.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.