LIFESTYLE 23 martie 2015

Ghimbirul este "medicamentul" bun la toate

de Covasna Media | 903 vizualizări

Numărul de afecțiuni care se pot trata cu ajutorul ghimbirului este mare, de la cele mai diverse răceli pană la durerile articulare.

Iată câteva metode de utilizare a ghimbirului, o plantă cu proprietăţi miraculoase pentru sistemul digestiv, pentru sistemul imunitar și care ajută şi în caz de inflamaţii în organism.

Consumat pe post de aperitiv

Când este consumat înainte de masă, ghimbirul poate crește pofta de mâncare și accele­rează arderile din organism. Ușu­rea­ză procesul de digestie și, deci, îl îmbunătăţește datorită gustului picant. Mai mult, ghimbirul are proprietăţi de detoxifiere, notează clicksanatate.ro.

Atacă răcelile și durerile de cap

Ghimbirul poate fi folosit și în caz de nas înfundat, dureri de cap și febră puternică. „Sucul proaspăt de ghimbir este folosit pentru a trata tusea și răcelile. Consumat ca atare sau sub formă de decoct, ghimbirul desfundă nasul, vindecă durerile de cap și tratează febra. E bine să pui în ceaiul de ghimbir și busuioc și miere, ca să-i mai atenueze din iuțeală“, recomandă omul de știință Jaishree Bhattacharjee.

Prieten de încrede în călătorii

De ce este ghimbirul un aliat de încredere pentru persoanele care călătoresc mult, nimic mai simplu. Proprietățile acestei plante deosebit de benefică pentru sănătate: ajută la „reglarea enzimelor digestive, care îmbunătățesc asimilarea și transportul substanțelor digestive spre țesuturile organismului“, explică doctorul Jaishree. Mai mult, atunci când ai rău de mașină, ține o feliuță de ghimbir în gură și vei vedea că senzația de rău dispare.

Bun și pentru calmarea durerilor articulare

Pe lângă faptul că este un remediu eficient pentru întărirea sistemului imunitar, ghimbirul și-a dovedit calităţile și în calmarea durerilor articulare și musculare. Amestecă pudră de ghimbir cu câteva picături de ulei de ricin și masează zona dureroasă. Este un tratament rapid pentru a trata gâtul înțepenit și durerile de articulații ori cele reumatismale.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.