ACTUALITATE 24 martie 2015

Acţiune de ecologizare de Ziua Mondială a Apei

de Covasna Media | 577 vizualizări

Administraţia Bazinală de Apă Olt – Sistemul de Gospodărire a Apelor Covasna a sărbătorit Ziua Mondială a Apei cu sloganul „Apa şi dezvoltarea sustenabilă”, printr-o expoziţie de fotografie pe aleea din faţa Primăriei Sfântu Gheorghe şi o acţiune de ecologizare între mofeta de la Olteni şi bariera de la Malnaş.

La expoziţia de fotografie au fost trimise 80 de lucrări de către 22 de artişti. Lucrările au fost apreciate de către un juriu format din fotografi de prestigiu. Pe prima treaptă a podiumului a urcat Kocsis-Boldizsár János cu lucrarea „Tempo”, urmat în ordine de Pál Antal şi de Földes Magdolna.

Cele mai reuşite fotografii au fost expuse pe aleea din faţa Primăriei Sfântu Gheorghe, care pot fi vizionate de public până la Zilele Sfântu Gheorghe.

După deschiderea expoziţiei, angajaţii de la S.G.A. Covasna împreună cu colegii lor de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Covasna şi elevii de la Şcoala Primară „Makkai Sándor” din Olteni şi-au dat întâlnire la mofeta de la Olteni unde a urmat o acţiune de ecologizare pe malul Râului Olt pe distanţa de până la bariera de la Malnaş. Echipa participantă la acţiune a adunat circa 1,5 tone de deşeuri menajere, care au fost predate la rampa de gunoi a societăţii de salubrizare TEGA S.A.

În acest an, SGA Covasna a organizat expoziţia de fotografie care a devenit deja o tradiţie a ultimilor ani ajunsă la a III-a ediţie şi care are un succes din ce în ce mai mare dacă ne uităm la lista artiştilor fotografi de prestigiu care iau parte an de an la această expoziţie.

Directorul SGA Covasna, Ioan Ilaş, a menţionat că această acţiune a fost o campanie de conştientizare publică, evident nu putem ecologiza complet malul, dar intenţia noastră este de a focaliza atenţia opiniei publice asupra efectelor nocive ale poluării umane şi de a educa copiii noştri pentru un mod de viaţă mai ecologic şi a mulţumit în numele organizatorilor pentru sprijin tuturor participanţilor la această acţiune.

Pentru munca depusă, copiii au primit de la organizatori câte o ciocolată şi câte o carte de poveşti, iar artiştii fotografi câte un calendar conţinând lucrările lor trimise pentru expoziţie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.