ACTUALITATE 24 martie 2015

EDITORIAL. Cu pistolul la tâmpla naţiei

de Dumitru Manolăchescu | 467 vizualizări

Astăzi se vor întâmpla lucruri interesante în Parlamentul României. Deputaţii şi senatorii pe care noi i-am trimis, ca nişte fraieri, la Casa Poporului în chip de „aleşi ai naţiei” vor vota pentru sau împotriva acceptării reţinerii şi arestării a doi senatori şi un deputat: celebrii Dan Şova şi Darius Vâlcov şi mai puţin celebrul Theodor Nicolescu. Doi pesedişti şi-un liberal. Nu se pune problema ca senatorii şi deputaţii să se substituie Justiţiei, e vorba doar de o simplă formalitate, aceea de a le permite celor trei să-şi demonstreze în instanţă nevinovăţia.

Aici se opreşte orice judecată logică, normală. Pentru că aleşii noştri, ăia care ne citesc gândurile şi dorinţele şi le prezintă apoi într-o formă legislativă în Parlament, nu sunt oameni, ei sunt supraoameni, coborâţi cu hârzobul din Cer ca să-şi facă de cap aici, printre noi, nevrednici pământeni. Fiinţe superioare, cărora le pupăm mâinile şi dosurile mai ceva ca sfinţilor părinţi ai BOR, slăvite fie-le numele! Aşa stând lucrurile, parlamentarii nu acceptă să fie egalii noştri, ei au o pereche de cojones în plus, nu vor să fie cercetaţi, arestaţi, judecaţi sau condamnaţi. Nimeni nu vrea asta, diferenţa între noi şi ei e că ei riscă, încalcă legea, devin infractori, dar vor să fie totuşi apăraţi de nişte regulamente stupide şi o Constituţie anacronică, depăşită, făcută în bătaie de joc şi în dispreţul celor mulţi şi amărâţi, dar cinstiţi.

Un belfer mustăcios, încă pe cai mari după o prestaţie dezastruoasă la conducerea PSD, a mărturisit că nu ştie cum vor vota parlamentarii de la Putere, pentru că nu poate să stea „cu pistolul la tâmpla fiecăruia”; să traduc: Liviu Dragnea nu-i poate obliga pe aleşii pesedişti la un vot în concordanţă cu promisiunile făcute celor mulţi şi proşti cu doar câteva luni în urmă, când erau speriaţi de bomba prezidenţială care explodase sub largul şezut al lui Victor Ponta. Păi nu? La PSD şi, în general, la partidele alianţei guvernamentale e democraţie deplină, nu votează oamenii ăştia decât ce cred ei că e bine pentru Neam şi Ţară. Iar pentru Neam şi Ţară nu-i bine, se pare, să-i cerceteze DNA pe Şova şi Vâlcov. Pe lângă ăştia doi mai merge unul, e loc şi pentru salvarea liberalului Nicolescu.

Îşi bat joc nu doar de noi, ci şi de ţara pentru care au jurat să lucreze. Pistolul nu e la tâmpla aleşilor, tovarăşu’ Dragnea, ci la tâmpla naţiei, a fiecăruia dintre noi. Faceţi voi, acolo, la PSD şi PNL o cercetare corectă şi vedeţi ce vrea poporul cu Şova şi Vâlcov, la pachet cu Nicolescu: să fie, sau să nu fie cercetaţi şi arestaţi, dacă e cazul, de DNA pentru trafic de influenţă, corupţie şi furt din bani publici? Toate sondajele de opinie, dar absolut toate, spun că electoratul încuviinţează acţiunile DNA şi are încredere în Justiţie mai mult decât în nişte nedemni reprezentanţi ai unor nedemne partide politice.

Liberalii profită de situaţie şi propun filmarea procesului de vot, să vadă naţiunea cine şi cum votează. De acord, dacă atâta încredere mai au liberalii unii în alţii şi noi în cei pe care i-am votat, atunci... asta-i soluţia ultimă, ce dracu să facem?! Nu ştiu dacă asta va salva de la ruşine o clasă politică demnă de dispreţul nostru, vom vedea astăzi cum se va materializa ideea liberală cu filmatul „live”, va ieşi poate un reality show de toată isprava...

Băieţii şi fetele care ne reprezintă în Parlament se consideră mai presus de lege, aşa că vor vota, mai mult ca sigur, pentru salvarea celor trei corupţi din ghearele DNA. Asta va da un semnal foarte prost către lumea democratică şi civilizată, dar ce mai contează o bilă neagră în plus, dacă mai stă mult Ponta la Palatul Victoria şi mai tace mult Iohannis la Palatul Cotroceni ne vom acoperi de bile negre mai rău ca drumurile noastre de gropi în prag de primăvară... Logica aleşilor e una simplă: oricum ne vom înjumătăţi la număr, oricum nu vom mai fi aleşi decât, eventual, unul din 10, aşa că hai să profităm cât mai putem, mai avem vreun an jumate de mandat, dă-i dracului pe-ăia care ne-au votat, noi să scăpăm, să nu intrăm la arest, să ne-mbogăţim cumva, nici nu contează cum, să ne-alegem şi noi cu ceva după ce ne-am sacrificat pentru Neam şi Ţară cu nişte venituri mizerabile de 7-8 mii de lei pe lună!

Ştiţi care-i culmea tâmpeniei în toată treaba asta? Ei chiar aşa gândesc, nenorociţii ăştia pe care-i vedeţi dându-şi ochii peste cap pe aproape toate ecranele TV ne dispreţuiesc profund, noi suntem vulgul cu care ei nu mai au nimic de împărţit după ce şi-au asigurat un spate puternic prin malversaţiuni politico-financiare. Încă o dată, noi suntem bătaia lor de joc. După ce-i votăm, noi nu mai existăm, există doar interese personale şi interese de partid.

Ar trebui, oare, să gândesc optimist şi să spun că sper într-un vot pentru naţiune, nu pentru interesele şefilor corupţi ai PSD, în şedinţa Camerelor de astăzi? Ar trebui, probabil, dar ar însemna să vă mint, pentru că eu unul nu mai cred demult în cinstea şi corectitudinea acestui parlament. Dacă, totuşi, se va întâmpla o minune şi cei trei crai bănuiţi de corupţie vor fi daţi pe mâna Justiţiei, atunci sunt gata să-mi cer scuze faţă de cei care mai au încredere în Parlamentul României şi în partidele politice majoritare în legislativ. Dacă nu... rămâne cum am vorbit: „pistoalele” lui Dragnea şi Ponta nu sunt la tâmpla pesediştilor şi liberalilor, ci la tâmpla Naţiei. Pentru aleşi ar fi suficiente câteva vorbe bine ţintite din partea celor doi, care să-i oblige să-şi respecte jurămintele din toamna trecută. Atât!

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.