ACTUALITATE 26 martie 2015

Consiliul Local Sfântu Gheorghe alocă 500.000 de lei pentru ajutorul de minimis destinat firmelor

de Agerpres | 503 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat joi, în şedinţă ordinară, schema de ajutor de minimis pentru sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii, care anul acesta va avea un buget de 500.000 de lei.

Ajutorul de minimis se acordă pe bază de proiecte, care vor putea fi depuse în perioada 7 aprilie-16 octombrie, la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, parteneră în acest program.

Preşedintele comisiei economice, buget şi finanţe din cadrul Consiliului Local, Debreczeni Laszlo, a menţionat că din suma alocată ar putea beneficia de sprijin în jur de 400 de firme din Sfântu Gheorghe. Prin programul de minimis, IMM-urile au posibilitatea de a solicita rambursarea unor cheltuieli, cum ar fi, spre exemplu, dobânzile aferente creditelor sau contractelor de leasing, cheltuielile pentru reabilitarea clădirilor, amenajarea spaţiilor verzi, reabilitare termică, participarea la târguri şi expoziţii, achiziţionarea de materiale promoţionale, efectuarea de studii de piaţă, achiziţionarea de echipamente IT, realizarea de site-uri web, introducerea sistemelor de standardizare şi certificare a calităţii, servicii de consultanţă, achiziţionarea de mobilier pentru dotarea spaţiilor comerciale, de producţie şi servicii, introducere de sisteme moderne de plăţi, crearea de spaţii pentru mame şi copii, reabilitare de parcări şi drumuri de acces etc.

Programul de ajutor de minimis a fost instituit în anul 2013 de către Consiliul local Sfântu Gheorghe, pentru compensarea majorării cu 50% a impozitelor pentru IMM-uri.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.