METEO 26 martie 2015

Vremea se răceşte şi va ploua

de Covasna Media | 812 vizualizări

În weekend, temperaturile maxime se vor situa sub mediile climatologice specifice perioadei şi îşi vor face apariţia şi precipitaţiile. De la începutul săptămânii viitoare, însă, vremea se încălzeşte din nou.

Vineri, vremea se va răci, mai ales în regiunile sudice, sud-estice şi centrale, unde va fi o scădere de până la 10 grade faţă de joi, iar valorile termice vor deveni apropiate de cele normale pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, la începutul intervalului în sudul şi sud-estul ţării, apoi şi în celelalte regiuni. La munte, la altitudini de peste 1.800 m, precipitaţiile vor fi, trecător, şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Pe arii restrânse în jumătatea de sud a ţării, mai ales la deal şi munte, cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp. Vântul se agită pe la munte şi izolat în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade în Moldova şi estul Transilvaniei şi 21 de grade în nord-vest.

Sâmbătă, se răceşte în toate regiunile. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua în cea mai mare parte a ţării. Pe arii restrânse în Banat şi Moldova şi izolat în rest, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. La munte, mai ales în a doua parte a intervalului, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea unele intensificări la munte şi trecător în vest şi sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 grade în est şi 14 grade în sud şi centru.

Încheiem săptămâna cu o vreme mai rece decât în mod obişnuit la această dată, mai ales în centrul şi nord-estul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 15 grade, local, în sudul ţării. Cerul va fi mai mult noros şi local va mai ploua, iar în zona montană înaltă, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va prezenta unele intensificări în estul şi sud-vestul ţării, precum şi la munte şi numai izolat în rest.

La începutul săptămânii viitoare se încălzeşte din nou vremea şi vom ajunge să avem parte de valori termice mai ridicate faţă de mediile climatologice specifice perioadei. În schimb, ploile nu se opresc, acestea vor fi prezente la început în jumătatea de nord a teritoriului, dar la nivel local şi în rest, în timp ce la munte, precipitaţiile vor fi mixte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 şi 17 grade.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.