LIFESTYLE 29 martie 2015

Beneficiile consumului de humus

de Covasna Media | 585 vizualizări

Humusul are binemeritata reputaţie a unui aliment curat şi sănătos. Toate ingredientele principale ale acestuia sunt „super alimente”. În varianta tradiţională, humusul conţine năut, pastă de susan, usturoi şi ulei de măsline. Care sunt beneficiile consumului de humus pentru sănătate şi ce simptome poate ameliora?

1. Ameliorează simptomele anemiei

Humusul conţine năut, care este o sursă excelentă de fier. O porţie de humus vă oferă peste 25% din consumul zilnic recomandat de fier. „În plus, năutul conţine şi vitamina C, care ajută la absorbţia fierului care vine din plante. De aceea, năutul este benefic pentru persoanele care suferă de anemie”, a explicat Shara Vickers, nutriţionist.

2. Reduce riscul formării cheagurilor de sânge

Consumul de humus, bogat în vitaminele E şi K, reduce riscul formării cheagurilor de sânge în organism. Un studiu publicat în revistă Acta Poloniae Pharmaceutica a descoperit că două soiuri diferite de năut sunt eficiente şi în reducerea markerilor inflamatorii.

3. Reduce nivelul zahărului din sânge

Humusul este un carbohidrat complex ce oferă energie, dar nu ridică nivelul zahărului din sânge. În plus, humusul este bogat în proteine.

4. Reduce riscul apariţiei cancerului

O porţie de humus conţine 36% din aportul zilnic de acid folic. Alimentele bogate în acid folic sunt asociate cu reducerea riscului apariţiei cancerului colorectal şi a bolilor de inimă.

5. Scade colesterolul

Consumul zilnic de humus poate ajuta la scăderea colesterolului datorită năutului, care conţine antioxidanţi cunoscuţi pentru această abilitate.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.