ACTUALITATE 29 martie 2015

Evenimente interesante la Căminul Zathureczky Berta

de Covasna Media | 890 vizualizări

Cu ocazia Zilei Mondiale a Tuberculozei, în data de 24 martie a avut loc prezentarea profesională a dr. Balogh Darkó Veronika în Căminul Zathureczky Berta Otthon din Sfântu Gheorghe. Într-o relatare semnificativă a fost prezentat istoricul acestei boli şi d-na doctor ne-a oferit informaţii preţioase despre cum să prevenim, cum să detectăm şi cum să tratăm tuberculoza în cazul în care ne-am îmbolnăvit de această boală.

Reînnoirea de primăvară a adus un elan nou şi în Căminul Zathureczky Berta Otthon. Redecorarea spaţiilor locatare are un efect pozitiv asupra dispoziţiei beneficiarilor Căminului. Cu acest scop în data de 25 martie s-a organizat programul comunitar de Decorare de Paşte. Programul s-a realizat cu ajutorul parteneriatului Fundaţiei Lam, sub coordonarea d-nei Török Ilona.

Întărirea relaţiilor intergeneraționale şi menţinerea relaţiei cu lumea externă este unul dintre scopurile propuse de Căminul Zathureczky Berta Otthon. Din acest motiv cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, în data de 27 martie s-a ţinut program literar cu participarea elevilor Liceului de artă Plugor Sándor Sf. Gheorghe, care sub coordonarea unora dintre beneficiarii Centrului de Zi au recitat poezii.

A respecta şi a păstra resursele pentru generaţiile următoare este unul dintre mecanismele în care persoanele de vârsta a treia au experienţă îmbelşugată. A păşi pe urmele lor este un privilegiu, dar numai atunci se poate realiza dacă folosim şi consumăm resursele cu responsabilitate şi creativitate. Cu ocazia Orei Pământului, în data de 28 martie în Căminul Zathureczky Berta Otthon vârstnicii au consumat cina la lumina lumânării, iar în intervalul orar 20.30-21.30 au stins luminile în spaţiile nefolosite. Astfel s-au alăturat evenimentului internaţional care constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

Directoare

Klárik Mária Antónia

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
reluc, 25 iunie 2015
as pute sa intretin eu o persoana din cele 93 care asteapta sa fie primiti in camin. caut o persoana dispusa sa tina tovarasie unei pensionare . mentionez ca locatia este la tara. pot fi contactat citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.