ACTUALITATE 29 martie 2015

La Pădureni a avut loc Conferinţa Regională a Consiliului Naţional al Elevilor din Regiunea Centru

de Mirela Cara Dragu | 790 vizualizări

În perioada 27-29 martie, Consiliul Naţional al Elevilor din Regiunea Centru, care are reprezentativitate în fiecare judeţ, a organizat la Pădureni o conferinţă regională care s-a desfăşurat sub forma unor întâlniri de lucru la care au participat reprezentanţii consiliilor judeţene ale elevilor din şase judeţe: Braşov, Sibiu, Alba, Harghita, Mureş şi Covasna.

Scopul întâlnirii a fost acela de a le oferi copiilor prilejul de a-şi forma o viziune comună asupra oportunităţilor de dezvoltare personală. Obiectivele principale au fost formarea de abilităţi de lucru în echipă, responsabilizare, comunicare etc. „Practic, ei acum se cunosc, identifică nevoile, carenţele, fac o hartă de nevoi, o hartă de oportunităţi, identifică proiecte pe care le vor desfăşura împreună şi, ceea ce este foarte important, ei vor încerca să conceapă o rezoluţie pe care să o prezinte celor responsabili de tot ce înseamnă soarta elevilor din România. Covasna nu a fost niciodată organizator, deci este un început” – a precizat Cătălin Lazăr, consilier pe probleme de tineret în cadrul DJST.

Conferinţa le-a oferit elevilor prilejul de a relaţiona unii cu alţii, de a face schimb de experienţă şi de a descoperi cum funcţionează sistemul de învăţământ din fiecare judeţ, precum şi de a afla care sunt problemele cu care se confruntă în calitatea lor de elevi. Sub îndrumarea Paulei Ciucur, formator al Consiliului Naţional al Elevilor, ei s-au descoperit unii pe alţii şi au stabilit mai uşor punţi de legătură şi dialog. „Ideea acestei întâlniri este văzută pe două paliere. E o zonă de formare, prin care copiii îşi exersează abilităţi de lucru în echipă, comunicare... cum să construieşti o echipă eficientă, o zonă în care îşi împărtăşesc din experienţa locală şi aduc modele de proiecte pe care le-au făcut acolo şi o viziune comună. Plecăm de la ideea că aceşti copii au mintea şi energia de a construi o lume a lor şi atunci îi ajutăm puţin pe zona aceasta de formare de competenţe şi abilităţi” – a spus Paula Ciucur.

Copiii sunt foarte receptivi la informaţiile transmise în cadrul acestor întâlniri. Preşedinta Consiliului Judeţean al Elevilor, Andrea Becseck, a punctat importanţa unor astfel de conferinţe şi a vorbit despre consecinţele pozitive pe care le implică acestea. „Mi-am început munca în consiliu încă din clasa a IX-a. Sistemul educaţional are anumite probleme şi acesta este un lucru evident, dacă îl comparăm cu sistemul din Norvegia, de exemplu. La noi lipseşte foarte mult educaţia non-formală. Faptul că ne-am adunat aici este o experienţă minunată. Este un fel de brainstorming, care ne ajută să ieşim din starea noastră de inside the box” – a spus ea, precizând totodată că intenţionează să transmită mai departe toate informaţiile acumulate şi să îşi implice şi colegii în demersurile pe care le vor face în continuare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.