LIFESTYLE 29 martie 2015

Ţigara de dimineaţă creşte riscul de cancer cu peste 60%

de Covasna Media | 496 vizualizări

Cercetătorii americani au demonstrat în urma unui studiu că fumatul primei ţigări în primele 30 de minute după trezirea din somn măreşte cu 79% riscul de îmbolnăvire de cancer de plămâni şi cu 59% riscul de a face o tumoare în regiunea capului său a gâtului.

Diferite forme de cancer, maladii cardiace sau respiratorii, acestea sunt doar câteva dintre bolile provocate de fumat. Potrivit unui studiu american publicat în revistă Cancer, ţigara de dimineaţă creşte subtanţial riscul unui cancer la plămâni. Studiul a demosntrat că fumatul primei ţigări în primele 30 de minute după trezirea din somn măreşte cu 79% riscul de îmbolnăvire de cancer de plămâni şi cu 59% riscul de a face o tumoare în regiunea capului său a gâtului, scrie sanatate.bzi.ro.

Cercetătorii nu au o explicaţie, dar potrivit acestora, cu cât prima ţigară fumată este mai apropiată de ora trezirii, cu atât mai mult fumul şi toate componentele sale nocive penetrează în plămâni. Rezultatele studiului sunt în acord cu sfaturile medicilor, care îşi sfătuiesc pacienţii care nu reuşesc să se lase de fumat să aştepte cât mai mult posibil înainte de a-şi aprinde prima ţigară din zi.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.