ACTUALITATE 29 martie 2015

Venituri mărite pentru poliţiştii locali

de Mirela Cara Dragu | 741 vizualizări

Salariile poliţiştilor locali vor fi majorate cu peste 700 de lei, după ce Guvernul le-a aprobat acordarea normei de hrană în aceleaşi condiţii cu poliţiştii şi militarii, ceea ce pentru 80 la sută dintre ei echivalează cu dublarea salariului, potrivit unui comunicat emis de sindicatul Pro Lex.

Şeful Poliției Locale Sf. Gheorghe, Hadnagy István, a precizat că acordarea normei de hrană nu reprezintă o mărire de salarii, ci doar un venit suplimentar care se acordă în funcţie de posibilităţile financiare ale fiecărei administraţii locale şi care nu este permanent, el depinzând constant de bugetul local. În Sfântu Gheorghe, Consiliul Local a aprobat acordarea normei, care nu este obligatorie. „Norma aceasta este o posibilitate acordată prin lege, prin care Consiliul Local decide dacă are buget pentru acordarea acestor bani” – a explicat Hadnagy István. El a mai adăugat că sumele sunt binevenite pentru angajaţii din sistem, a căror remuneraţie este foarte mică în raport cu responsabilităţile pe care le au de îndeplinit. „Salariile sunt mici în administraţia locală. Munca de Poliţie Locală implică şi alte activităţi şi responsabilităţi decât munca de birou. Activitatea noastră ţine de siguranţa cetăţenilor. Era logic şi normal să se dea o normă de hrană, dar s-a lăsat totul la latitudinea legiuitorului. Acesta poate tocmai de aceea s-a gândit să ne includă şi pe noi pe lângă poliţişti şi militari”, ne-a declarat Hadnagy István.

Întrebat dacă există posibilitatea ca un consiliu local să refuze să dea aceşti bani, şeful poliţiei locale Sfântu Gheorghe a spus că nu a avut niciodată suspiciunea că, din rea-credinţă, instituţiile însărcinate cu acordarea normei de hrană pentru Poliţia locală ar putea să procedeze în acest fel, dacă au buget.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
GB, 29 martie 2015
Poate ca fiind mai motivati acum, nu veti mai trece nepasatori, in masini sau pe jos in uniformele voastre fosforescente, pe langa atatea si atatea nereguli crase: -taxiuri care stationeaza pe citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.