ACTUALITATE 30 martie 2015

78 ani de la înfiinţarea Companiei de pompieri Sf. Gheorghe

de Covasna Media | 454 vizualizări

Fiecare început de aprilie este un prilej de sărbătoare pentru pompierii militari covăsneni. În acest an, în data de 1 aprilie, se împlinesc 78 ani de la înfiinţarea Companiei de pompieri Sf. Gheorghe prin Ordinul de zi pe Comandament nr. 217 din 01.04.1937. Aflată la început în compunerea structurilor regionale ale pompierilor militari, Compania a fost integrată începând cu data de 01.10.1968 în noul Grup de pompieri înfiinţat al judeţului Covasna. De-a lungul timpului, activităţile desfăşurate de către pompieri s-au diversificat, dar menirea acestora a rămas aceeaşi: salvarea vieţilor omeneşti.

Cu acest prilej aniversar, miercuri, 1 aprilie, între orele 09:00 – 11:00 la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna din str. Oltului nr. 31 – 33, va avea loc Ziua Porţilor Deschise.

În intervalul orar menţionat se va desfăşura o serie de activităţi printre care prezentarea tehnicii de intervenţie, precum şi diferite exerciţii demonstrative ale pompierilor militari.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Plutonier Marian-Marius Tolvaj

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.