LIFESTYLE 30 martie 2015

Care este greutatea ta ideală

de Covasna Media | 499 vizualizări

În această perioadă, în întreaga lume, foarte mulți oameni sunt supraponderali sau obezi. Mulți dintre aceștia nu își dau seama de acest lucru și ajung să creadă că greutatea lor este normală, iar ceilalți oameni sunt, de fapt, anormali, prea slabi.

În urma chestionării a 1015 femei adulte în anul 2012, în S.U.A., s-a ajuns la concluzia că, femeile cântăresc, în medie, cu 6.35 kg mai mult decât cele care au participat la un sondaj similar în anul 1990. De asemenea, greutatea pe care ele o consideră ideală, este cu 5 kg mai mare decât ceea ce credeau cele chestionate în 1990.

Așadar, este de reținut faptul că, petrecându-ți zi de zi timpul printre oameni supraponderali, ajungi să crezi că sunt normali, iar ceilalți au o problemă. Astfel, fără să-ți dai seama, vei ajunge să te „aliniezi” cu ei.

Deci, cum putem afla care este greutatea noastră ideală? Surprinzător, IMC (indicele de masă corporală) nu este cea mai bună alternativă, deoarece ignoră factori precum tipul de corp, genetica și masa musculară.

Cel mai bine este să ai ca unități de măsură sănătatea și fericirea, nu cifrele. Gândește-te la momentul în care te-ai simțit sănătoasă și fericită hrănindu-te bine și corect, fără a te înfometa. Greutatea din acel moment este cea ideală pentru tine. Dar, fii realistă: nu spera să ai greutatea din adolescență sau din ziua nunții, dacă a trecut mult timp de atunci.

Dacă nu-ți poți aminti un moment în care te-ai simțit sănătoasă, calculează cu ajutorul formulei standard de calcul a greutății ideale pentru femei: 1 cm = 0.298 kg. Având în vedere factori ca masa musculară, forma corpului și genetica, poți adăuga sau scădea 10% din greutatea rezultată. Deci, dacă ai înălțimea de 165 cm, greutatea ta ideală trebuie să fie 49.17 kg, putând varia între 44.25 kg – 54.1 kg.

(unica.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.