ACTUALITATE 30 martie 2015

Spectacolul „Miranda” al Teatrului din Vilnius încheie Festivalul „Reflex”

de Agerpres | 782 vizualizări

miranda.productie_a_teatrului_din_vilnius

Spectacolul „Miranda” al Teatrului OKT din Vilnius, Lituania, va încheia marţi Festivalul Internaţional de Teatru „Reflex” de la Sfântu Gheorghe, eveniment care a reunit pe parcursul ultimelor două săptămâni câteva dintre cele mai prestigioase teatre din ţară şi străinătate.

Regizorul Oskaras Korsunovas, care a montat spectacolul „Miranda” după piesa „Furtuna” a lui William Shakespeare, plasează acţiunea în contemporaneitate, în lumea intelectualilor refugiaţi ori exilaţi care încearcă să supravieţuiască spiritual într-o societate golită de sensuri.

„Miranda” va fi jucat marţi seară pe scena Teatrului „Tamási Aron” din Sfântu Gheorghe în lituaniană, cu subtitrare în limbile română, maghiară şi engleză, după spectacol fiind programată o întâlnire între public şi protagonişti.

Oskaras Korsunovas, născut în anul 1969, a fondat teatrul independent OKT în anul 1998 şi este unul dintre regizorii care au revoluţionat teatrul lituanian, obţinând recunoaştere internaţională. Compania OKT a fost prezentă şi la ediţia din 2012 a Festivalului „Reflex” de la Sfântu Gheorghe cu producţiile „Azilul de noapte” de Maxim Gorki şi Hamlet după W. Shakespeare.

Directorul „Reflex”, regizorul Bocsárdi Laszlo, a declarat că festivalul s-a născut din curiozitatea de a privi dincolo de „propriul spaţiu cultural”, dar şi din dorinţa de a promova valorile artei teatrale contemporane şi de a racorda publicul covăsnean la noile curente europene. El a mărturisit că şi-a dorit, practic, ca acest festival să fie „un punct de întâlnire al celor mai diverse stiluri artistice şi teatrale contemporane din Centrul, Estul şi Vestul Europei”, iar aceasta a fost ideea care a stat la baza selectării spectacolelor invitate.

Printre producţiile prezentate în cadrul ediţiei din acest an a festivalului s-au numărat „Pescăruşul” al Teatrului Naţional din Novi Sad, Serbia, „Invisible Duets” al Teatrului Dada von Bzdulow din Gdansk, Polonia, „Moliendo cafe” coproducţie a Teatrului maghiar şi Teatrului german din Timişoara, „Secretele noastre” al Companiei Pinter Bela din Budapesta şi spectacolul „Contra democraţiei” al Teatrului Odeon din Bucureşti. Majoritatea spectacolelor au fost jucate cu casa închisă, biletele fiind epuizate înaintea începerii festivalului.

Prima ediţie a Festivalului „Reflex” a avut loc în martie 2009, cu prilejul aniversării a 60 de ani de existenţă a Teatrului maghiar „Tamási Aron” din Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.