LIFESTYLE 1 aprilie 2015

3 mituri despre sănătate în care nu trebuie să se încreadă bărbaţii

de Covasna Media | 526 vizualizări

Spre surprinderea multor bărbaţi şi nu numai, expresia – burta de bere – nu este fundamentată. Şi acesta nu este singurul mit în care se încred mulţi bărbaţi.

1. Burta de bere NU este cauzată de bere!

Consumul de bere măreşte volumul abdomenului, însă nu acesta este motivul pentru care bărbaţii fac burtă. Caloriile în exces, indiferent de sursă, repre­zintă motivul pentru care grăsimea se acumulează în jurul taliei. Berea şi alcoolul în general conţin multe calorii, dar un bărbat sedentar care are un aport caloric mare va face burtă chiar dacă nu bea niciodată bere, scrie lyla.ro.

2. Barba NU va fi mai deasă dacă te bărbiereşti mai des!

Densitatea firelor de păr, mai exact a foliculilor din care acestea ies, este determinată genetic. Ea nu poate fi mai mare decât cea cu care ne naştem, dar se poate micşora, ca atunci când înaintăm în vârstă. Prin urmare, folosirea lamei de ras nu va face barba mai deasă şi nici mai aspră.

3. Antrenamentele dureroase NU sunt mai eficiente!

Durerea nu este un reper al eficienţei unei activităţi fizice. Din contră, ea poate semnala faptul că exerciţiile respective nu sunt efectuate corect şi, mai grav, pot fi manifestarea unei întinderi musculare ori a altor probleme medicale. Este recomandat să opreşti antrenamentul dacă el devine dureros.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.