ACTUALITATE 2 aprilie 2015

Antal Árpád consideră că Markó Attila este o „victimă colaterală”

de Agerpres | 728 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, preşedinte al organizaţiei municipale a UDMR, consideră că deputatul Markó Attila, care a demisionat miercuri din Parlament în contextul unei anchete a DNA, este o „victimă colaterală” a luptei anticorupţie.

Antal Árpád a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că este convins că Markó Attila, ales deputat în colegiul Sfântu Gheorghe, este nevinovat şi crede că timpul va dovedi acest lucru.

„În anul 2012, când am decis să îl sprijinim pe Markó Attila să candideze în municipiul Sfântu Gheorghe pentru Parlament, el fiind din Braşov, am vrut să dăm un mesaj către toţi că dacă cineva face o treabă pentru comunitatea maghiară şi pentru această cauză are probleme, atunci noi nu îl abandonăm, ci îl sprijinim. Eu sunt ferm convins, indiferent de cine şi ce ar spune, că va veni momentul în care va fi evident pentru toată lumea că Markó Attila este nevinovat. Eu sunt sută la sută convins de acest lucru şi va veni momentul în care se va scrie negru pe alb, poate de către instanţele europene, că Markó a fost abuzat de sistemul judiciar din România şi a fost hărţuit atât în cazul Mikó, unde a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, cât şi în cazul Bica, unde s-a cerut arestarea într-un dosar în care el nu a participat la luarea deciziei şi nu a avut semnătura pe actul respectiv. Consider că Markó Attila este, cu siguranţă, o victimă colaterală a luptei anticorupţie”, a declarat Antal Árpád.

El a mai spus că nu vrea să se înţeleagă că este împotriva luptei anticorupţie, dimpotrivă consideră că aceasta ar fi trebuit începută în forţă cu mult timp în urmă.

„Să nu cumva să înţelegeţi că sunt împotriva luptei anticorupţie. Spun că acest lucru trebuia început acum zece ani cu o intensitate şi o hotărâre foarte fermă, cu mai puţin scandal şi mai puţin show mediatic şi atunci România ar fi fost, poate, mai aproape de nivelul de trai al Austriei decât al Bulgariei. Dar noi cădem dintr-o extremă în alta”, a mai spus primarul Antal Árpád.

Markó Attila şi-a dat miercuri demisia din Parlament, la două zile după ce Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive în dosarul ANRP în este acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu. Markó Attila se află în Ungaria de mai mult timp, iar demisia a trimis-o electronic conducerii UDMR, care a depus-o la Camera Deputaţilor.

Markó este al doilea parlamentar UDMR din judeţul Covasna care a demisionat în actuala legislatură, după fostul senator Olosz Gergely. Acesta din urmă şi-a depus mandatul în primăvara anului 2013, motivând că face obiectul unei campanii de denigrare legate de trafic de influenţă şi nu doreşte ca aceasta să influenţeze negativ imaginea UDMR.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
pitagora, 3 aprilie 2015
Acest Marko era un nimeni in politica si a fost uns deputat UDMR doar dupa ce a avut probleme cu justitia in cazul liceului pentru a beneficia de imunitatea la care s-au dedat toti infractorii citeste integral
ARTUR, 3 aprilie 2015
Saracu', ce nevinovat este !!! La fel fac toti politicienii ''manjiti'' !!! Totul este o inscenare,un atac la adresa lor Si daca sunt arestati,nu suporta regimul de detentie intrucat sunt toti grav citeste integral
lili, 3 aprilie 2015
Cat ipocrizie aratati! NU v-am auzit, NU v-am vazut in astia 10 ani de care vorbiti sa chemati atat de vehement, precum vorbiti ACUM, la lupta anti-coruptie, dimpotriva, ati furat toti cu totii fara citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.