ACTUALITATE 2 aprilie 2015

Maslu de obște la Catedrala ortodoxă din Sf. Gheorghe

de Covasna Media | 908 vizualizări

În perioada postului mare există obiceiul de a ne aduna în rugăciune în biserici la Taina Sf. Maslu de obște, o slujbă în care cerem ajutorul lui Dumnezeu pentru vindecarea sufletului și a trupului, prilej în care mai mulți preoți din zonă sunt invitați să participe la eveniment.

Vineri, 3 aprilie, a venit rândul Catedralei Ortodoxe din Sfântu Gheorghe să organizeze acest eveniment, de aceea sunteţi invitaţi la ora 17,00 la catedrală pentru a ne ruga împreună.

Cu binecuvântarea Preasfințitului episcop Andrei, episcopul Covasnei și Harghitei, părintele protosinghel Matei Bilauca starețul mănăstirii Șinca Nouă din județul Brașov, va aduce din nou în biserica noastră o părticică din moaștele Sf. Nectarie pentru a ne putea închina și a primi binecuvântare de la sfânt. Reprezentând o ocazie în plus pentru credincioși care se pot închina zilnic în biserica noastră la moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și ale Cuviosului Iosif Isihastul.

Sfântul Nectarie, unul dintre cei mai noi sfinți canonizaţi de Biserica Greciei în secolul XX, s-a născut la 1 octombrie 1846, în Silivria, un orăşel situat în provincia Tracia din nordul Greciei, pe malul mării Marmara și este cunoscut ca un sfânt care săvârșește multe minuni în cazurile bolnavilor de boli incurabile.

(Preot Sebastian Pârvu)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.