ACTUALITATE 7 aprilie 2015

Sanitas Covasna se alătură protestelor de la Bucureşti

de Mirela Cara Dragu | 549 vizualizări

Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna a anunţat că, începând cu ziua de 7 aprilie, când se sărbătoreşte Ziua Mondială a Sănătății, va declanşa acțiuni de protest simultane, alături de colegii de breaslă din țară, în fața Ministerelor Sănătății, Muncii și Finanțelor. Condiţiile actuale din sistemul sanitar public sunt considerate extrem de dificile, din cauza salarizării reduse şi a multitudinii de inechităţi.

Principalele revendicări ale celor din sănătate şi asistenţă socială sunt următoarele:

1. Creşterea veniturilor tuturor angajaţilor din Sănătătate şi Asistenţă socială în anul 2015.

2. Elaborarea unui nou regulament de sporuri specifice personalului din Sănătate prin creşterea acestora pentru mai multe secţii şi compartimente ale spitalelor, unde activitatea este extrem de dificilă şi unde există o mare uzură psihică (ex. neurologie, oncologie şi multe alte secţii şi compartimente).

3. Modificarea legii 284/2010 în vederea corectării inechităţilor cauzate de suprapunerile claselor de salarizare în sensul în care un procent foarte mare de 10-15% din personalul din Sănătate se află astăzi la nivelul salariului minim pe economie fără să se mai ţină cont de pregătirea profesională, de vechime sau responsabilităţi.

Sindicatul Sanitas Covasna va fi prezent pentru pichetarea Ministerului de Finanţe din Bucureşti cu un număr de 17 membri de sindicat. Aceasta este una dintre primele acţiuni de protest din cele programate. Credem că aceste acţiuni vor duce la soluţionarea favorabilă a revendicărilor noastre şi la conştientizarea politicului că Sănătatea trebuie să fie o prioritate naţională, iar salariatul din sănătate trebuie plătit mai bine” – a afirmat preşedintele Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.