ACTUALITATE 7 aprilie 2015

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 480 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 31 martie – 7 aprilie s-au prezentat un număr de 611 pacienți. În 149 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: (cele înregistrate în perioada Paștelui catolic le-am indicat separat): Urgenţe cardiovasculare: 39 (12 pacienți au necesitat internare – trei pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologie: 60 (18 internați – trei pacienți pentru atac cerebral); Urgenţe chirurgicale: 45 (7 internați); Urgenţe de medicină internă: 207 (35 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 142 (La secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 110 pacienți); Urgenţe psihiatrice: 47 (12 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 39 (37 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 84 (în 13 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 17 nașteri, 11 (o pereche de gemene) fete, respectiv 7 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU-­SMURD au fost primite trei victime de accidente rutiere. Două nu au necesitat internarea, iar a treia a fost transferată la Secția de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Județean din Târgu Mureș.

Un număr total de 5 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, toți majori. Nici una nu a necesitat internare. Menționăm că toți pacienții au fost primiți în perioada 4-6 aprilie, adică în timpul sărbătorilor pascale catolice.

Săptămâna trecută 6 persoane a fost transportată la secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Una a fost internată la secția ORL cu leziuni nazale, respectiv ale mandibulei, starea fiindu-i stabilă.

Patru persoane au ajuns la spital săptămâna trecută în urma unor tentative de suicid. Trei (un bărbat de 35 ani, două femei de 40, respectiv 43 de ani) au recurs la intoxicație voluntară cu medicamente. A patra victimă, o femeie de 70 de ani din localitatea Belin Vale, s-a aruncat în puțul din propria curte, fiind transportată la secția UPU de către serviciul mobil de urgență cu simptome de hipotermie medie. Momentan toate victimele se află internate la Secția Psihiatrie, sub observație.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență Dr. Fogolyán Kristóf Sfântu Gheorghe 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.