ACTUALITATE 9 aprilie 2015

Campanie antidrog în Gara Sfântu Gheorghe

de Mirela Cara Dragu | 815 vizualizări

Gara din Sfântu Gheorghe a fost joi gazda unui eveniment iniţiat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna, în parteneriat cu Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Feroviare Covasna. În contextul activităţilor extracurriculare „Şcoala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun”, cele două instituţii au lansat o campanie locală de prevenire a consumului de droguri în comunitate, denumită „Viaţa are prioritate! Tu ce alegi?”

Campania în sine este o acţiune de sensibilizare şi conştientizare a populaţiei, inclusiv a celei şcolare, în ceea ce priveşte efectele consumului de droguri. Iniţiatorii urmăresc totodată să prevină consumul de droguri în rândul tinerilor în mod deosebit, întrucât ei reprezintă o categorie mult mai vulnerabilă din acest punct de vedere.

Cei prezenţi joi în sala de aşteptare a Gării au putut urmări o prezentare a pericolelor şi efectelor consumului de droguri, cu exemplificări concrete, susţinută de şeful Poliţiei Transporturi Feroviare, Constantin Scurtu, precum şi materiale video pe aceeaşi temă sau referitoare la abandonul şcolar, traficul de persoane, victimele violenţei în familie, cariera poliţistului etc.

Acţiunea de joi reprezintă o premieră în domeniul politicii antidrog, dată fiind locaţia aleasă de organizatori. Gara este o zonă aglomerată şi tranzitată de un număr mare de călători ceea ce ar putea avea un impact favorabil asupra grupului ţintă al campaniei, reprezentat dintr-un număr de aproximativ 100 călători precum şi de 60 elevi de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi”.

„În decursul activităţii mele de 11 ani în Sfântu Gheorghe m-am întâlnit cu foarte multe probleme. Fapte comise atât de copii până în 14 ani, fără discernământ, cât şi de copii cu vârste peste 14, cu discernământ. Este vorba de fapte de violenţă în special. Această acţiune este una de conştientizare pe care sperăm să o continuăm în următoarele luni şi în şcoală – a spus şeful Poliţiei Feroviare, care a adăugat că în Sfântu Gheorghe nu s-au întâlnit consumatori de droguri şi că cetăţenii, indiferent de vârstă, ar trebui să înceapă să vadă în Poliţie un aliat, mereu gata să intervină pentru a-i proteja şi salva, nicidecum un organ de represiune.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.