ACTUALITATE 9 aprilie 2015

Înşelăciune la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 427 vizualizări

Poliția Municipiului Sfântu Gheorghe a fost sesizată miercuri de către un bărbat din comuna Belin, cu privire la faptul că a fost victima unei înşelăciuni. Din primele verificări s-a stabilit că, în timp ce se afla în fața unei case de schimb valutar din municipiul reşedinţă de judeţ, o persoană necunoscută de sex masculin l-a abordat oferindu-i un preţ mai avantajos decât cel afișat la casă. Victima a acceptat oferta, iar în schimbul a 440 de lire sterline, a primit doar 175 de lei, în condiţiile în care valoarea reală a schimbului este de peste 2.600 de lei.

În cauză poliţiştii au deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune şi continuă cercetările în vederea identificării făptuitorului şi tragerii acestuia la răspundere.

Poliţiştii atrag atenţia cetăţenilor, să nu cadă în plasa celor care le fac astfel de oferte. Cea mai sigură variantă este cea a schimbului valutar la o unitare autorizată în acest sens. Persoanele care săvârşesc astfel de fapte sunt foarte abile şi reuşesc să vă păcălească foarte uşor cu oferte greu de refuzat. Dacă acceptaţi un asemenea de târg, nu lăsaţi persoana să plece până când nu număraţi banii.

În cazul în care sunteţi abordaţi de astfel de persoane, încercaţi să reţineţi semnalmentele acestora şi orice informaţii care ar putea conduce la identificarea lor. Sesizaţi Poliţia imediat ce aţi constatat că aţi fost victima unei fapte de acest gen, sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.