ACTUALITATE 9 aprilie 2015

Pompierii covăsneni s-au alăturat campaniei „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

de Covasna Media | 370 vizualizări

Pompieri porti deschise aprilie 2015 - 03

Activităţile desfăşurate de pompieri în unităţile şcolare, sub genericul „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” au avut loc pe parcursul întregii săptămâni „Şcoala altfel”. Specialiştii Inspecţiei de prevenire din cadrul I.S.U. Covasna s-au întâlnit în ultimele zile cu elevii şi cadrele didactice de la Şcolile gimnaziale „Tatrangi Sándor” din Ozun şi „Gheorghe Zaharia” din Brădet, respectiv cu preşcolarii de la grădiniţa Csipike din Sfântu Gheorghe.

În aceste unităţi de învăţământ, specialiştii I.S.U. au desfăşurat exerciţii de evacuare şi le-au prezentat elevilor reguli de comportare pe durata producerii situaţiilor de urgenţă. De asemenea, pompierii au prezentat materiale din cadrul campaniilor „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile sunt catastrofale” şi „Nu tremur la cutremur”.

Până în prezent, peste 800 de preşcolari și elevi de toate vârstele, de la grupa mică până la clasele terminale de liceu, au vizitat subunitățile ISU Covasna în primele zile ale acțiunii „Săptămâna altfel: să știi mai multe, să fii mai bun!”.

Astfel, la Detașamentul de pompieri Sfântu Gheorghe au fost 650 de copii, la Secția de pompieri Târgu Secuiesc au ajuns mai bine de 120 de elevi, iar Pichetul de Pompieri Întorsura Buzăului a primit vizita a aproape 70 de micuți.

Preşcolarii şi elevii au primit informaţii detaliate, adecvate vârstei şi nivelului lor de cunoştinţe, despre performanţele autospecialelor, categoriile de substanţe de stingere şi folosirea lor. Ei au avut posibilitatea să vadă şi dotările ambulanţei S.M.U.R.D., cu explicaţii amănunţite din partea paramedicilor care o deservesc.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice     

Plutonier Marian-Marius Tolvaj

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.