ACTUALITATE 13 aprilie 2015

„Ce faci în locul fumatului” – concurs cu premii pentru elevii de gimnaziu

de Mirela Cara Dragu | 743 vizualizări

Expozitie desene elevi fumat aprilie 2015 - 2

La Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe a avut loc vineri decernarea premiilor acordate în cadrul concursului de desen cu tema „Ce faci în locul fumatului”, organizat de CJRAE Covasna şi coordonat de psihologul şcolar Fazakas Ildikó. Concursul li s-a adresat elevilor din clasele VII-VIII, de la toate şcolile din Sfântu Gheorghe, şi a fost lansat în urmă cu o lună. El reprezintă o acțiune comunitară realizată în cadrul unuia dintre proiectele principale ale Școlii de Doctorat în Sociologie a Universității „Babeș-Bolyai”, cu rol de deservire a prevenirii și stopării fumatului în rândul elevilor cu vârsta cuprinsă între 13 şi 14 ani. Coordonatorul proiectului este Davidson College din Statele Unite ale Americii, implicat în proiect alături de Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, finanțator fiind Institutul Internațional de Sănătate Publică „Fogarty”.

150 de desene au fost supuse atenţiei juriului compus din Huszár Szilamér de la Forumul Artiștilor din Transilvania, Liliana Lazea şi Alina Grigore, de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna, şi Szőke István, de la Art of the Samurai.

Au fost acordate trei premii, obţinute de Vásárhelyi Bernadett (Liceul „Mikes Kelemen” – premiul I), Butyka Hunor (Colegiul „Székely Mikó” – premiul II) şi Péter Brigitta (Colegiul „Székely Mikó” – premiul III), dar şi trei premii speciale care le-au revenit lui Sibianu Abigél şi Loghin Szeréna (Liceul De Artă „Plugor Sándor”) şi Oláh Székely Rebeka (Liceul „Mikes Kelemen”). Recompensele pentru premii au fost susţinute cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.