SPORT 13 aprilie 2015

Sepsi-SIC conduce cu 2-0 în finala Ligii Naţionale de Baschet feminin

de Covasna Media | 643 vizualizări

Baschet Sepsi-SIC Targoviste aprilie 2015 - 2

După finalul dramatic trăit vineri seara la primul meci din finala LNBF, în care Sepsi Sfântu Gheorghe a câştigat in extremis cu 66-65 după o ratare la ultima fază a lui Prorche Poole (CSM Târgovişte), gazdele trebuiau să ridice nivelul de joc pentru a fi sigure că vor păstra avantajul terenului propriu în această finală. Iar elevele lui Zoran Mikes au răspuns provocării, conducând pe toată durata partidei de sâmbătă, pe care aveau să o câştige cu scorul de 68-63.

Sepsi a început meciul foarte tare cu un parţial de 8-0 şi au condus în primul sfert chiar cu 9 puncte în faţă (13-4; 21-12). Taneisha Harrison a reuşit două coşuri de 3 puncte în primul sfert iar Sepsi a încheiat prima pătrime a partidei cu 7 lungimi în faţa oaspetelor, scor 21-14. Sepsi a continuat dominarea şi în al doilea sfert când, la scorul de 23-19, au reuşit un parţial de 13-2, care le-au dus pe gazde la un avantaj de 15 puncte: 36-21. Însă CSM Târgovişte a avut o tresărire de orgoliu în ultimele două minute ale reprizei, când Porchia Green şi Monique Coker au înscris pentru un parţial de 7-0. Scorul la pauză însă era în favoarea lui Sepsi, 36-28.

Al treilea sfert a consemnat încercarea continuă a dâmboviţencelor de a reveni în meci, însă acestea aveau să aducă doar o singură dată scorul la mai puţin de 10 puncte, după coşul lui Monique Coker, care a dus la 41-32. Pas cu pas Sepsi a reuşit să ia un avans destul de mare, în special prin cele 14 puncte marcate de Taneisha Harrison în sfertul 3 (2/4 de la 3 pct şi 8/8 la aruncările libere în această perioadă). Astfel, după 30 de minute gazdele aveau un avantaj liniştitor, scor 57-44.

Totuşi, în sfertul 4 CSM Târgovişte a reuşit să menţină spectacolul printr-o cursă de revenire care a adus echipa lui Dan Fleşeriu la 4 puncte de Sepsi, când cu un minut şi jumătate scorul indica 62-58 pentru gazde. Această cursă a fost posibilă în special datorită performanţelor reuşite în ultimul sfert de rezerva Andreea Huţanu (6 pct în această perioadă) şi Porchia Green, cu 8 puncte în ultimul sfert. Însă covăsnencele şi-au păstrat cumpătul pe final de la linia de fault prin Florina Paşcalău şi Janeesha Jeffery şi au reuşit să aducă o victorie foarte importantă pentru Sepsi Sfântu Gheorghe. Scor final 68-63, iar Sepsi Sfântu Gheorghe se va deplasa la CSM Târgovişte cu un avantaj de 2-0 în această finală.

Taneisha Harrison a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor, cu 23 de puncte (5/11 de la 3 puncte şi 8/8 de la libere). De asemenea, Chucky Jeffery a reuşit un double-double cu 17 puncte şi 14 recuperări. În schimb MVP-ul sezonului regulat, Stefanie Murphy, a fost un non-factor în acest meci, având un singur punct, cu 0/4 din acţiune, 6 recuperări şi 3 pase decisive.

Meciul trei dintre CSM Târgovişte şi Sepsi Sfântu Gheorghe, ce se va desfăşura pe terenul campioanelor en-titre ale României, este programat pentru ziua de miercuri, 15 aprilie, de la ora 19:00.

Finala se dispută după sistemul „cel mai bun din 5 partide”.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.