ACTUALITATE 14 aprilie 2015

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 445 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 7-13 aprilie s-au prezentat un număr de 635 pacienți. În 169 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 41 (12 pacienți au necesitat internare – doi pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologie: 56 (17 internați – niciun pacient pentru atac cerebral); Urgenţe chirurgicale: 75 (16 internați); Urgenţe de medicină internă: 181 (28 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 123 (La secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 124 pacienți); Urgenţe psihiatrice: 50 (12 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 38 (32 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 70 (în 6 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 17 nașteri, 10 fete, respectiv 7 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU-­SMURD au fost primite trei victime de accidente rutiere. Două nu au necesitat internarea, iar a treia a fost internată la Secția de Ortopedie a spitalului.

Un număr total de 17 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, toți majori. Niciuna nu a necesitat internare. Menționăm că 10 dintre pacienți au fost primiți în perioada 11-13 aprilie, adică în timpul sărbătorilor pascale.

Săptămâna trecută 11 persoane au fost transportate la secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Zece în perioada sărbătorilor pascale. Nici una nu a necesitat internare.

Trei persoane a ajuns la spital săptămâna trecută în urma unor tentative de suicid. Bărbații de 26, 47, 71 ani au recurs la diferite metode, de la intoxicație voluntară cu medicamente, la spânzurare, respectiv plăgi cauzate prin tăiere la nivelul cervical. Toți au fost internați la Secția Psihiatrie, unde momentan sunt ținuți sub observație. Tot în ultimele 168 ore la Secția UPU-SMURD s-a prezentat un bărbat de 43 de ani, din Ghelința, cu simptome de intoxicație cu monoxid de carbon, respectiv un altul de 48 de ani, din Sfântu Gheorghe cu multiple plăgi rezultate din împușcături cu gloanțe de cauciuc. Ultima a ajuns la spital în stare avansată de ebrietate, și a refuzat internarea. Plăgile au fost nepenetrante, așadar a fost posibil ca pe proprie răspundere să părăsească instituția, nefiind absolut necesară internarea.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.