LIFESTYLE 15 aprilie 2015

Cinematograful 4DX! Ploi, vânt, mirosuri şi vibraţii în noile săli

de Covasna Media | 724 vizualizări

Tehnologia din cinematografe face paşi uriaşi pentru a oferi spectatorilor o experienţă cât mai aproape de aventurile pe care le urmăresc pe marele ecran. Tehnologia 4DX, disponibilă deja în 28 de ţări, aduce, pe lângă imaginea 3D şi sunetul de excepție, cea mai captivantă experiență de film.

HDSatelit relatează că în cinematografele 4DX, spectatorii au parte de stropi de apă, ceață, vânt, bule, alături de alte experiențe senzoriale, cum ar fi mirosuri pompate în sală, împreună cu vibrații și chiar mișcări de şi în scaune. Acestea vor acompania inundațiile, exploziile, cutremurele, tornadele și incendiile din film.

Pentru ca proiecţia unui film să poată fi completată cu aceste efecte, sala de cinematograf trebuie să fie special concepută și echipată cu tehnologie 4DX.

Experiența 4DX a debutat comercial în anul 2009, cu ocazia lansării în Seul ( Coreea de Sud) a filmului “Călătorie spre centrul Pământului”, precizează gadgetreport.ro.

Cinematografe 4DX se găsesc în 28 de țări, dar deocamdată nu şi în România. Cele mai apropiate locaţii sunt în Ungaria, Bulgaria, Croația, Cehia sau Polonia. Însă recent Mega Mall, centrul comercial care va fi inaugurat pe 23 aprilie 2015 în zona Arenei Naţionale din București, a promis că va aduce pe piața din România primul cinematograf 4DX.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
R, 29 mai 2015
numai "Brokeback mountain" sa nu il ruleze cumva
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.