LIFESTYLE 15 aprilie 2015

De ce nu este bine să mănânci în picioare

de Covasna Media | 543 vizualizări

Nu este recomandat să mâncaţi în picioare şi din raţiuni anatomice. Stomacul este pozi­ţionat în cavitatea adominală, foarte sus. E legat de diafragmă - membrană care separă cutia toracică de cea abdominală - prin ligamente.

„În momentul în care se umple de mâncare, trage în jos de aceste ligamente, este o chestiune fizică, dacă mâncăm stând jos, nu punem în tensiune structuri fine şi facilităm digestia. Dacă e să ne uităm în istoria omenirii, toate popoarele care au mâncat jos, au avut mese”, a explicat Rubin Munteanu, medic primar chirurgia obezităţii pentru „Ce se întâmplă, Doctore?”.

Cele 3 mese principale au nevoie de cel puţin o jumătate de oră alocată doar acestei activităţi. Digestia începe cu faza cefalică, adică vă gândiţi la mâncare, o vedeţi, o mirosiţi. În stomac apare o secreţie acidă, ficatul descarcă bila, iar pancreasul se activează şi produce insulina. Toate aceste procese au nevoie de timp, ori o masă de 5 minute distruge conceptul. Înseamnă să ignoraţi buna funcţionare a organelor participante şi a creierului.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.