SPORT 16 aprilie 2015

Titlul de campioane se decide duminică la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 619 vizualizări

CSM Târgovişte a egalat la 2 scorul general în finala Ligii Naţionale de baschet feminin cu Sepsi-SIC

După ce a fost condusă cu 2-0 la general de Sepsi SIC Sfântu Gheorghe în finala campionatului naţional, campioana en-titre CSM Târgovişte a reuşit odată cu avantajul terenului propriu să egaleze seria la 2. Baschetbalistele pregătite de Dan Fleşeriu s-au impus clar în meciul 4 în faţa formaţiei din Sfântu Gheorghe cu scorul final de 68-56, după un ultim sfert de excepţie.

La fel ca în meciul 3, gruparea din judeţul Covasna a intrat mult mai bine în meci, câştigând sfertul inaugural la 10 puncte diferenţă, scor 20-10. Apoi, odată cu startul actului secund, trupa lui Zoran Mikes a încetinit motoarele, lucru speculat imediat de Coker, Givens şi compania. După ce în primele 17 minute ale meciului, Sepsi s-a aflat la conducerea jocului, cu 3 minute înainte de pauză inevitabilul s-a produs conform desfăşurării partidei, gazdele reuşind să restabilească egalitate la 30. Mai mult de atât, cu un parţial de 25-14 în cea de-a doua secvenţă, gazdele au intrat la vestiare cu avantaj minim, scor 35-34.

După reluarea jocului, cele două combatante au mers cap la cap, cu un uşor avantaj de partea fetelor de la Târgovişte, care însă nu au reuşit să se desprindă de gruparea vizitatoare la mai mult de 3 puncte. Cu aproximativ un minut înainte de finalul sfertului 3, diferenţa dintre cele două echipe era de 4 puncte, scor 50-46, iar ultima parte a întâlnirii avea să înceapă cu 52-48 pentru Târgovişte, în urma unui parţial de 17-14 în actul al 3-lea. Aşadar, ultimele 10 minute de joc se anunţau echilibrate şi extrem de incendiare. Totuşi, cu o echipă din Sfântu Gheorghe care a comis pe parcursul sfertului 4 nenumărate greşeli, atât în apărare, cât şi în atac, CSM Târgovişte a ştiut să profite de acest lucru, găsind astfel calea spre o victorie clară şi obţinută mult mai uşor decât se aştepta. Astfel, cu un parţial de 16-8 în ultimul sfert, campioanele în exerciţiu au câştigat disputa la 12 puncte diferenţă, scor final 68-56.

Similar cu partida de miercuri, Sepsi-SIC a fost vulnerabilă la capitolul aruncărilor libere, respectiv la capitolul mingilor pierdute, în timp ce Târgovişte a terminat cu un procentaj la libere de 75% (18/24), oasptele au încheiat disputa cu doar 43% (6/14). De cealaltă parte, din punct de vedere al mingilor irosite, sportivele lui Zoran Mikes au terminat meciul cu nu mai puţin de 17 turnover-uri, faţă de 13 cât au avut gazdele.

Marcatoare:

CSM Târgovişte: M. Coker 19 (6 recuperări), C. Givens 16, P. Green 13, P. Poole 9, A. Stoenescu 6, J. Watson 5 (8 recuperări).

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe: S. Murphy 15 (13 recuperări), T. Marshall 12 (8 recuperări), F. Paşcalău 12 (7 recuperări), A. Părău 9, J. Jeffery 5, T. Harrison 3.

Cu 2-2 la general, după ce fiecare dintre echipe şi-a câştigat meciurile de pe teren propriu, finala ediţiei 2014-2015 din Liga Naţională de Baschet Feminin va avea nevoie de meci decisiv. Partida va avea loc duminică, 19 aprilie, în Sala Sporturilor „Szabó Kati” din Sfântu Gheorghe. Startul întâlnirii se va da la ora 17:00, iar postul de televiziune DolceSport va transmite incendiara confruntare.

(totalbaschet.ro)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.