ACTUALITATE 16 aprilie 2015

Victor Ponta: Susţinem construirea aeroportului de la Braşov, dar nu trebuie să se canibalizeze cu Sibiu şi Târgu Mureş

de Agerpres | 668 vizualizări

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Codlea, că susţine construirea aeroportului de la Ghimbav – Braşov, însă acesta trebuie să fie inclus într-o strategie regională pentru a nu se „canibaliza” cu cele de la Sibiu şi Târgu Mureş.

„Susţin acest proiect. Dar mai întâi trebuie lămurită situaţia pe plan local, între Consiliul Judeţean-Primărie, nu vreau să mă bag eu să rezolv conflictele pe plan local. Dacă vor să-l ţină ei şi să-i sprijinim noi sau dacă vor să îl cedeze la Ministerul Transporturilor, deci trebuie să se decidă ei spre binele Braşovului. Al doilea lucru, trebuie să integrăm aeroportul Braşov în strategia regională, deoarece există aeroport şi la Sibiu şi la Târgu Mureş şi, evident, va fi o competiţie între ele. Braşovul, din punctul meu de vedere, cunoscând foarte bine numărul populaţiei şi partea economică şi partea turistică, sigur că ar putea să fie în poll-position. Din partea Guvernului şi a mea personal există tot sprijinul pentru acest aeroport pentru că e o idee bună şi necesară. Dar, repet, trebuie integrat în dezvoltarea regională pentru că dacă se canibalizează cu Sibiu şi Târgu Mureş, nu cred că asta e soluţia, soluţia e să se dezvolte toate trei şi a avea fiecare un specific”, a declarat premierul Victor Ponta.

Legat de autostrada Braşov-Comarnic, prim-ministrul a declarat că aceasta va fi făcută, probabil, cu bani de la bugetul de stat, fiind în momentul de faţă singura soluţie.

„E clar din punctul meu de vedere că soluţia iniţială, parteneriatul public-privat, pe care eu o consideram cea mai bună pentru că era realistă, nu poate fi realizată în lipsa unui consens politic, altfel păţim cum am păţit cu Bechtel, adică o începem noi şi vin ceilalţi şi o opresc. Aţi văzut clar poziţia PNL, au ţipat, au zis că e groaznic, că e cumplit, motiv pentru care domnul ministru Rus a pus şi această autostradă pe masterplanul aprobat de Comisia Europeană şi probabil că o facem din buget, dar din buget înseamnă să avem bani. Eu nu vreau să-mi asum, să semnez ceva care la anul sau peste doi ani să aibă soarta Autostrăzii Transilvania. Uitaţi-vă că Autostrada Transilvania trebuia să fie gata în 2008 sau 2009 şi abia acum am repornit-o noi şi va fi gata la anul”, a mai spus Victor Ponta.

Premierul a participat joi la Codlea, la inaugurarea unei noi investiţii a companiei germane Dräxlmaier în valoare de 50 de milioane de euro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
ARTUR, 17 aprilie 2015
pui de mafiot si Puie ponta asta ! Esalonul 3 al ''rosiilor sovietici ''!!!
R, 17 aprilie 2015
un avocatel da lectii de economie, tramsport, aviatie...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.