ACTUALITATE 20 aprilie 2015

Răsturnare de situaţie: Sepsi-SIC poate deveni campioana României!

de Mirela Cara Dragu | 832 vizualizări

Echipa locală de baschet a contestat dreptul de joc al unei jucătoare de la CSM Târgovişte

Conducerea echipei de baschet feminin Sepsi SIC din Sfântu Gheorghe a contestat oficial faptul că jucătoarea americană Porchia Green a jucat pentru CSM Târgovişte. Echipa dâmboviţeană a obţinut duminică titlul de campioană a României, după ce a învins Sepsi SIC cu scorul de 72-65, în meciul decisiv al finalei Ligii Naţionale de baschet feminin.

Astfel, clubul Sepsi SIC a depus o contestaţie la comisarul partidei, ceea ce ar putea schimba rezultatul obţinut în urma meciului de duminică. Pe pagina oficială a clubului se arată că „având interdicţia la transferuri din afara ţării, din cauza suspendării BAT din data de 17.04.2014, CSM Târgovişte nu avea dreptul să legitimeze jucătoarea amintită, deoarece aceasta a evoluat la echipa Aguilas Tabasco, câştigând campionatul Mexicului în data de 22.06.2014”.

Managerul echipei, Rusz István, şi-a exprimat luni convingerea că Sepsi SIC este îndreptăţită să depună această contestaţie, care ar trebui să conducă spre o soluţionare pe măsură: „Suntem convinşi 100% de dreptatea noastră, sperăm în soluţionarea favorabilă la contestaţia noastră de către Federaţia Română de Baschet, altfel vom fi nevoiţi să ne adresăm la FIBA. Legile şi regulamentele sunt făcute ca să fie respectate de toată lumea. Asta înseamnă că am putea câştiga titlul la masa verde.”

Conform informaţiilor transmise pe site-ul forului naţional, jucătoarea americană a jucat în acest sezon 34 de partide pentru CSM Târgovişte, cu medii de 7,4 puncte, 5,6 recuperări şi 3,5 pase decisive pe meci.

Lotul Sepsi-SIC, premiat în cadru festiv

Întregul lot al echipei Sepsi SIC – jucătoare, antrenori, staff, conducere – a fost invitat luni într-un cadru festiv, în şedinţa Consiliului Local, unde jucătoarele au primit diplome, medalii, felicitări şi mulţumiri pentru felul în care au jucat pe tot parcursul campionatului, precum şi pentru câştigarea Cupei României şi pentru titlul de vicecampioane, obţinut în finala de duminică. „E firesc să ne dorim să obţinem maximum maximorum din punct de vedere al rezultatelor, dar personal sunt mulţumit de prestaţia şi de rezultatul echipei noastre de baschet feminin. Ele sunt, de fapt, ambasadoarele noastre, iar astăzi le-am invitat ca să le mulţumim. Le mulţumim de asemenea şi suporterilor, care s-au înmulţit şi au arătat astfel că e nevoie de un spaţiu mai încăpător pentru ei. Sper ca în următorii trei ani să reuşim să facem ceva în acest sens. În orice caz, în inima noastră, fetele de la Sepsi SIC sunt campioanele. Există o atmosferă fantastică în jurul baschetului feminin, iar eu cred că acesta este câştigul cel mai mare” – a declarat primarul municipiului, Antal Árpád.

Antrenorul bosniac al echipei Sepsi-SIC, Zoran Mikes, a declarat după meciul pierdut duminică seara că „după o asemenea înfrângere este foarte greu să vorbeşti doar despre acest meci, dar cred că echipa mea merită tot ce a obţinut în acest sezon şi sunt foarte mândru de ele. În opinia mea, când ai dat tot ce poţi, nu poţi fi nesatisfăcut, ci doar dezamăgit. Îmi pare rău că am pierdut meciul decisiv. Târgovişte este o echipă foarte puternică şi experimentată, care poate duce un meci atât de important şi strâns până la capăt cu încredere. Sincer, mi-a fost puţin frică de cum vom reacţiona la o înfrângere după 27 de victorii. Poate reacţia noastră nu a fost potrivită, dar am fost pregătiţi. În meci, adversarul s-a răzbunat pentru fiecare greşeală pe care am făcut-o şi şi-a concentrat toată energia pentru a se menţine la conducere. Sper că putem învăţa din greşelile noastre şi că în sezonul viitor ne vom descurca mai bine”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
alex, 21 aprilie 2015
Felicitări!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.