SPORT 22 aprilie 2015

Korfball...?!

de Covasna Media | 1022 vizualizări

korfball

Este un joc foarte frumos și foarte distractiv, un joc de echipă, singurul joc sportiv mixt din lume. La el iau parte 4 băieți și 4 fete, din care 2 băieți și 2 fete fiind în apărare și ceilalți 4 în atac. În apărare jucătorii nu au voie să treacă de mijlocul terenului și trebuie să încerce să recupereze mingea de la adversari și să o trimită în cealaltă jumătate a terenului pentru a începe faza de atac. Aici ceilalți 4 jucători prin diferite tipuri de aruncări încearcă să marcheze. Aceștia trebuie după ce a trecut mingea de mijlocul terenului în maximum 25 de secunde să arunce la coș, dacă timpul a expirat și nu s-a aruncat la coș atunci se dă mingea celeilalte echipe.

Echipa națională a României de Korfball U19 a participat la World Cup organizată în Leeuwarden, Olanda și a avut în componență 8 jucători de la Sfântu Gheorghe care practică acest sport de 5 luni și din 6 jucători de la Târgu Mureș care practică acest sport de 3 ani. Antrenor a fost profesoara Hendrik Izabella de la Colegiul Național Mihai Viteazul și din lotul României au făcut parte următorii elevi din Sfântu Gheorghe: Denisa-Nicoleta Stănică, Alexandra-Lavinia Bratosin, Jakab Abigél, Tóth Viktória, Cociș Alexandru, Kanyó László, Bundan Filip-Teodor, Rareș-Șoltuz Septimiu.

A fost un eveniment foarte frumos, la care au luat parte 13 echipe naționale. Deschiderea a început cu un moment artistic, după care a urmat defilarea celor 13 țări prezente la competiție (Belgia, Brazilia, Catalonia, China, Chinese Taipei, Germania, Anglia, Ungaria, Noua Zeelandă, Portugalia, România, Cehia și Olanda).

Un proiect foarte interesant de schimb de experiență ne-a permis să fim cazați la niște localnici din Leeuwarden care au fost niște gazde extraordinare ne-au susținut la fiecare meci în ciuda rezultatelor nu tocmai bune. Ne-au ajutat cu tot ce a fost posibil şi ne-au tratat ca și cum făceam parte din familiile lor. Ultima zi s-a încheiat cu finala dintre Olanda şi Belgia care a fost una strânsă, în prima repriză 7-5 pentru Olanda iar la final a fost 19-13. Un rezultat de necontestat având în vedere valoarea echipei gazdă și implicit dominația mondială la toate categoriile de vârstă. Despărțirea a fost una emoționantă pentru toți, și pentru noi și pentru gazdele noastre. Chiar dacă îi cunoșteam de 3 zile nu ne-am putut stăpâni lacrimile.

Este un început de drum în care sperăm să atragem cât mai mulți jucători tineri pentru a putea face o echipă competitivă, pentru a putea și la anul participa la Campionatul Mondial care se va desfășura tot în Olanda.

A fost o experiență frumoasă pentru noi, și suntem recunoscători pentru că am putut reprezenta România la o Cupă Mondială și sperăm să reușim să ne pregătim cât mai bine, în speranța obținerii unor rezultate mai bune la ediția Cupei Mondiale din 2016.

(Cociș Alexandru)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.