ACTUALITATE 26 aprilie 2015

Dialog structurat cu TINErii din Covasna

de Mirela Cara Dragu | 685 vizualizări

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna a organizat vineri, la Extensia din Sfântu Gheorghe a Universităţii Babeş-Bolyai, evenimentul cu tema „Dialog structurat cu TINErii din Covasna”, care face parte din caravana națională pe această temă. Evenimentul a fost desfășurat în parteneriat cu Forumul Tinerilor din România, care reprezintă platforma națională neguvernamentală, apolitică, non-profit, în domeniul tineretului și care reunește 155 de organizații din țară. Viziunea Forumului este o lume în care tinerii își pot atinge întregul potențial, iar prin organizațiile neguvernamentale, aceștia se încurajează și se susțin.

Dialogul Structurat este un instrument utilizat pentru ca opinia tinerilor să fie luată în considerare în momentul realizării politicilor de tineret la nivelul Uniunii Europene. Pentru a reuși acest lucru, Dialogul Structurat aduce împreună la discuții tinerii și persoanele aflate în poziții decizionale cheie.

Astfel, tinerii prezenți vineri la UBB s-au putut întâlni printre alţii cu lector universitar dr. Laura Olteanu, director departament în cadrul UBB, cu inspectorul școlar general adjunct Marcela Ștefu, sau cu reprezentanta Forumului Tinerilor din România, Eliza Chirilă. Discuția tinerilor cu autoritățile a fost moderată de reprezentantul DJST Covasna, Cătălin Lazăr. Fiecare dintre invitați le-a adresat tinerilor prezenți la eveniment câte un punct de vedere cu privire la importanța pe care ei o au pentru viitor și, mai ales, la necesitatea implicării lor în probleme de ordin social, etic sau politic. Tinerilor li s-a transmis mesajul că trebuie să învețe să fie responsabili și să își asume existența în societatea covăsneană, națională și totodată europeană.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.