METEO 26 aprilie 2015

Prognoza meteo. Vremea se răceşte de marţi

de Covasna Media | 724 vizualizări

Vremea va fi caldă luni, când maximele vor atinge şi 27 de grade în regiunile sudice. De marţi, vremea se răceşte, iar local va ploua. Răcirea vremii continuă şi miercuri. În zona montană vor reveni precipitaţiile mixte.

Luni, vremea se va menţine caldă în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi maxime ce vor fi cuprinse între 16...17 grade pe litoral şi 27 de grade în regiunile sudice. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi instabilitatea atmosferică mai accentuată determină înnorări îndeosebi după-amiaza şi noaptea, când local la munte, în vest şi în nord, şi izolat în rest, vor fi averse, însoţite de descărcări electrice. Izolat vor fi şi condiţii de grindină. Dimineaţa, în regiunile estice, vor fi condiţii de ceaţă. Vântul se va intensifica trecător în timpul averselor.

Marţi, ţara noastră se va afla sub influenţa unei despresiuni atmosferice care va determina o vreme în general instabilă, dar vom simţi şi o scădere uşoară a valorilor termice. Cerul va fi acoperit de nori în jumătatea vestică a ţării, unde pe arii extinse va ploua, iar în celelalte regiuni înnorările se vor accentua după-amiaza, iar noaptea ploile vor cădea local. În vest, în centru şi în nord, precum şi în zonele de deal şi de munte, ploile vor fi însemnate cantitativ şi se vor acumula pe arii restrânse 15...20 l/mp şi izolat 25...30 l/mp. Vântul va avea intensificări în sud şi în est. Temperaturile maxime se vor situa între 15...16 grade pe litoral şi 24...25 de grade în sudul Munteniei.

Miercuri, vremea continuă să se răcească, iar în prima parte a zilei cerul va fi mai mult noros şi va ploua în jumătatea de nord a ţării şi doar local în sud. După-amiaza şi noaptea, ploile vor înceta şi cerul se va degaja în vest, în nord şi în centru, iar ploile se vor restrânge către jumătatea estică a ţării. În zona montană vor reveni precipitaţiile mixte. Vântul va prezenta intensificări locale, mai ales în regiunile sudice şi la munte. Temperaturile maxime, mai scăzute decât mediile multianuale ale acestei paerioade, îndeosebi în vest, în centru şi în nord, vor fi cuprinse între 9 grade în zonele intracarpatice şi în nordul Moldovei şi 20...21 de grade în sud-est.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.