ACTUALITATE 28 aprilie 2015

Prima tabără din programul de after-school „Berde Mózsa”

de Covasna Media | 1017 vizualizări

DSC00117

Biroul de Tineret „Turulmadár” a lansat în anul 2012 programul after-school pentru copii sub numele „Berde Mózsa”. În prezent avem 52 de copii participanți în acest proiect a căror activitate este coordonată de șapte profesioniști în educație. Între 24-26 aprilie a avut loc prima tabără din istoria cercului în localitatea Pădureni (județul Covasna), și a fost organizată cu sprijinul Fondului ONG România, Consiliului Județean Covasna și Programului Național de Talente. Pe parcursul taberei de trei zile am avut mai multe activități, care au avut scopul de a dezvolta diferitele abilități ale copiilor. Accentul a fost pe cooperare și activitate în echipă, însă a primit un rol însemnat atât sportul cât și protecția mediului înconjurător.

În prima zi programul principal a fost unul sportiv, pentru ca în a doua zi să avem o excursie la Dealul Pivnițele Mari (Moacșa), în timpul căreia echipa a făcut cunoștință cu diferite plante, cu protecția mediului și cu importanța faptului că natura trebuie să fie ținută curată. După masă copiii au meditat, au desenat și s-au jucat. Ziua s-a închis cu un foc de tabără și cântece împreună. În ultima zi au avut loc diferite jocuri de dezvoltare personală, care au avut scopul de a dezvolta abilitatea de a se gândi în echipă.

În viața multor copii aceasta a fost prima ocazie când au vizitat Dealul Pivnițele Mari sau când au stat în jurul focului de tabără. Voluntarii, educatorii și copiii s-au simțit foarte bine, lucru care se subliniază prin faptul că acești copii şi-ar fi dorit să mai rămânem 2-3 zile. Mulțumim partenerilor și susținătorilor noștri pentru sprijin și voluntarilor pentru munca efectuată!

Levente Furus, președintele Biroului de Tineret „Turulmadár”

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.