ACTUALITATE 28 aprilie 2015

Ziua mondială a dansului, celebrată la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 771 vizualizări

Ziua mondială a dansului va fi marcată miercuri, la Sfântu Gheorghe, printr-un bal în stradă, la care vor participa câteva zeci de perechi de dansatori profesionişti şi amatori. Iniţiativa aparţine Clubului de dans Blue Moon, care a organizat astfel de evenimente şi în anii precedenţi.

Reprezentantul clubului, Imreh-Marton István, a declarat marţi că manifestarea va avea loc de la ora 18.00, în faţa teatrului din Sfântu Gheorghe, iar la aceasta sunt aşteptaţi toţi iubitorii de dans, mişcare şi muzică.

„Oricine doreşte să celebreze această zi şi să trăiască bucuria de a dansa împreună, indiferent de vârstă, este binevenit. Chiar dacă nu cunoaşteţi paşii primelor trei dansuri – rumba, tango argentinian şi vals lent, vă invităm să învăţaţi pe loc şi să dansaţi cu noi pe al patrulea line dancing”, a declarat Imreh-Marton István.

Evenimentele similare organizate în anii trecuţi au atras sute de spectatori care au făcut filme şi fotografii, iar unii le-au postat şi pe site-urile de socializare.

Ziua mondială a dansului se sărbătoreşte din anul 1982 pe data de 29 aprilie, ziua în care s-a născut Jean Georges Noverre (1727-1810) creatorul baletului de acţiune şi promotorul dansului ca artă independentă. Celebrarea Zilei mondiale a dansului se doreşte a fi un mesaj de solidaritate, pace şi prietenie între oamenii din întreaga lume.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.