ACTUALITATE 29 aprilie 2015

„ECOlimpiada Elevilor” se apropie de sfârșit

de Mirela Cara Dragu | 631 vizualizări

premii ecoolimpiada

În jur de 15 lucrări ale elevilor din Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc, calificate în etapa națională

Elevii de clasa a III-a din mai multe școli din Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc participă cu aproximativ 15 lucrări la etapa națională a programului educațional „ECOlimpiada Elevilor”, intrând în competiție cu peste 300 de elevi din alte 27 de judeţe din țară.

În competiția națională s-au calificat elevi de la următoarele instituții de învățământ din Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc: Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”; Colegiul Național „Mihai Viteazul”; Școala Gimnazială „Turoczy Mózes”; Școala Gimnazială „Petőfi Sándor”; Școala Gimnazială „Molnár Jozsias”; Liceul Teoretic „Nagy Mózes”.

Fiecare cadru didactic a evaluat compunerile din clasa sa și, în urma unui proces de selecție, a nominalizat-o pe cea ma bună pentru ultima etapă a competiției. Astfel, „Reciclarea, șansa mediului”, „Otthonunk, a Föld védelme!”, „A kirándulás” sunt doar câteva din cele aproximativ 15 lucrări semnate de elevii din Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc care merg mai departe în etapa națională a programului ECOlimpiada Elevilor 2014/2015.

ECOlimpiada Elevilor este un program educațional amplu, care încurajează creativitatea elevilor și totodată oferă un conținut informațional bogat, ușor de asimilat, care să îi inspire pe cei mici să devină responsabili cu mediul înconjurător.

Toate compunerile sunt disponibile pe site-ul colecteazaselectiv.ro, la secțiunea dedicată proiectului, și pot fi votate o singură dată în perioada 23 aprilie – 10 mai.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Știinţifice și Eco-Rom Ambalaje – inițiatorii proiectului – vor realiza o ultimă departajare din punct de vedere originalitate, respectarea normelor de redactare și a temei propuse. La final, elevii care au redactat cele mai reușite lucrări, alături de cadrele didactice implicate, vor fi premiați.

Câștigătorii vor fi recompensați cu premii, după cum urmează:

Locul I: primii cinci elevi câștigători (cele mai mari cinci punctaje obținute în urma votului și jurizării) vor primi câte o tabletă PC;

Locul II: următorii zece câștigători (după locul I), în ordinea descrescătoare a punctajelor din clasament, vor primi câte un telefon mobil;

Locul III: următorii zece câștigători (după locul al II-lea), în ordinea descrescătoare a punctajelor din clasament, vor primi câte o cameră foto digitală.

Elevii clasați după premiul III vor primi produse pentru școală, respectiv 100 rucsacuri.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.