LIFESTYLE 29 aprilie 2015

Jocurile video stimu­lează conexiunile din creier

de Covasna Media | 610 vizualizări

Jocurile video nu au fost privite cu ochi buni la început, ba chiar se spunea că promovează un comportament violent. Iată că un studiu al cercetătorilor din China, a scos la iveală că jocurile video de acţiune stimulează diverse regiuni din creier şi conexiunile dintre neuroni.

Jucătorii de jocuri video de ac­ţiune (AVG) au mai multă materie cenuşie care îmbunătăţeşte răspunsul cognitiv şi memoria în diverse subregiuni ale creierului. AVG-ii sunt cunoscuţi pentru coordonarea lor foarte bună creier-ochi-mână, scrie doctorulzilei.ro.

Pentru studiu au analizat la RMN , 27 de campioni naţionali şi internaţionali la concursuri de ga­ming şi 30 de amatori. Au descoperit că insula, o importantă regiune din creier care controleză atenţia şi şi funcţiile senzomotorii este stimulată în timp ce experţii joacă faţă de amatori.

Concluziile studiului nu spun că ar trebui să ne închidem în casă şi să stăm doar în faţa calculatorului. Creierul este dezvoltat şi antrenat şi cu ajutorul cititului, studiului, activi­tăţilor fizice şi relaxării.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.