ACTUALITATE 29 aprilie 2015

UBB Sfântu Gheorghe, prezentă la Zilele orașului

de Mirela Cara Dragu | 861 vizualizări

Săptămâna culturală care a precedat sărbătoarea Zilelor Sfântu Gheorghe a fost dublată și de o săptămână a educației, care a constat într-o serie de evenimente organizate de Extensia Sfântu Gheorghe a Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca. Astfel, de luni până vineri, în cadrul Săptămânii Porților Deschise, UBB Sf. Gheorghe a venit în întâmpinarea viitorilor absolvenți de liceu, dar și a studenților și cadrelor didactice universitare, cu o multitudine de evenimente interactive. Principalul scop al acestora a fost acela de a apropia tinerii, și membrii comunității în general, de universitatea din municipiu și de a le deschide accesul către oferta pe care aceasta o pune la dispoziție pentru ei. „Urmărim să îi mobilizăm pe tineri să participe la cât mai multe activități, să-și găsească o direcție de urmat, căci, dacă îi lăsăm într-un fel de letargie, nu se ajunge nicăieri – a spus directorul Extensiei UBB, lector universitar dr. Laura Olteanu.

Aceasta ne-a informat, de asemenea, că în cursul săptămânii 27-30 aprilie au fost organizate mai multe concursuri interesante, adresate deopotrivă studenților din cadrul universității și celor din afară. Unul dintre cele mai provocatoare concursuri fost cel de testare a cunoștințelor economice, denumit „Oeconomicus Georgiensis” și desfășurat în zilele de 27 și 28 aprilie. Împărțit pe două secțiuni, matematică și economie, concursul a avut drept obiectiv stimularea creativității și a performanței elevilor din învățământul preuniversitar, în vederea dezvoltării cunoștințelor și competențelor viitoare. La ediția de anul acesta au participat, pe lângă studenții din Sfântu Gheorghe, și studenți din Covasna, Harghita și chiar Brașov.

Cunoștințele de economie le-au fost testate studenților și miercuri, în cadrul unui concurs bilingv (român și maghiar), care a fost urmat de un meci de fotbal între profesori și studenți.

Astfel de concursuri vor fi reluate și în luna mai, când va avea loc „Oeconomicus Napocensis”, o competiție organizată anual în perioada martie – mai, de către Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Cadrul UBB Cluj-Napoca.

Cei interesați să obțină mai multe informaţii despre oferta educațională pe care extensia UBB Sf. Gheorghe o pune la dispoziția tinerilor absolvenți pot profita de Zilele Sfântu Gheorghe, când reprezentanții universității se vor afla în Curtea Tinerilor cu un stand informativ, în perioada 1-3 mai.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 3 mai 2015
"Oferta educationala"...versus "letargia tinerilor"...(in opinia Extensiei UBB!!) Adica, tinerii nu mai sunt dispusi sa umple cu bani aruncati degeaba buzunarele celor de la Extensia Sf Gheorghe a citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.