ACTUALITATE 29 aprilie 2015

Weekend de sărbătoare la Sfântu Gheorghe!

de Mirela Cara Dragu | 881 vizualizări

Altalanos makett_12,5x15cm_RO

După ce, timp de o săptămână, ne-am delectat cu unele dintre cele mai interesante evenimente reunite sub titulatura de „Săptămâna culturală”, ne așteaptă în continuare un weekend plin cu muzică, balet, concerte, dansuri folclorice, spectacole și teatru pentru copii, concursuri, tombole, oferte turistice și meșteșugărești și multe alte surprize de care merită să profităm din plin.

Evenimentele de anul acesta se vor desfășura în patru locații stabilite de organizatori. Prima dintre acestea este „Curtea tinerilor” (unde este amplasată şi Scena verde – în Str. Kós Károly nr.4, în spatele Bisericii Unitariene din Parc), unde programul este structurat pe tematică pe zile: vineri va fi Ziua jocului, sâmbătă Ziua Tradițiilor, iar duminică este ziua Artelor. Între cele mai aşteptate evenimente de la Scena verde se numără „Saint George’s Got Talent”, ai cărei câștigători vor merge la Festivalul Untold de la Cluj-Napoca, concertul Bere Gratis, Speed Dating, Biblioteca vie și duminică o întâlnire cu Ștefan Bănică, pentru discuții și autografe.

În faţa Prefecturii va fi montată Scena Roșie, destinată marilor concerte organizate anul acesta de Zilele Sfântu Gheorghe. Aici vor cânta printre alții 3 Sud Est (vineri de la 23:30), Uriah Heep (sâmbătă, de la ora 22:00), Ștefan Bănică Jr. (duminică de la 19:00) și Zoran (duminică de la 22:30). Tot aici, în ultima seară de evenimente, se vor aprinde focurile de artificii, despre care organizatorii au afirmat că vor fi cele mai spectaculoase de până acum.

În Grădina Muzeului Naţional Secuiesc, iubitorii de muzică vor putea urmări concerte ale unor formații precum Borbély Műhely Hungarian Jazz Rhapsody, Sárosi Péter Azara & Tasi Nóran și Nightlosers. Tot aici vor fi cele mai multe spectacole de dans folcloric dedicat atât adulților cât și copiilor.

În plus faţă de anii trecuţi, copiii vor avea anul acesta un spațiu special creat pentru ei, „Orașul copiilor” în piaţa din faţa magazinului Şugaş, unde cei mici vor dansa, vor cânta, se vor juca și se vor putea bucura de zeci de surprize în fiecare dintre cele trei zile de sărbătoare.

Pe toată durata desfăşurării evenimentelor, locuitorii orașului vor putea vizita Marele Târg al Meşteşugarilor, Târgul de Produse tradiționale, Expo Turism Activ, Curtea de vinuri, Cortul de povești și multe altele.

De asemenea, cei care vor achiziționa caietele program, al căror preț este de 5 lei, vor avea șansa de a câștiga unul dintre cele 15 premii puse în joc de organizatori, între care cel mai mare premiu al tombolei, în valoare de 1.800 euro, constă într-un sejur de 7 nopți în insula Zakynthos (Grecia). Mai mult, expozanții de la târgurile organizate în cadrul evenimentelor vor oferi la rândul lor șanse la premii atractive pentru toți participanții.

Programul complet al acestor zile este disponibil pe site-ul evenimentului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.