LIFESTYLE 3 mai 2015

Cel mai banal mod prin care ne otrăvim singuri mâncarea

de Covasna Media | 464 vizualizări

Un studiu american a arătat greşelile pe care le facem în bucătărie, prin care ne otrăvim mâncarea. Potrivit oamenilor de ştiinţă, prosoapele de bucătărie şi telefoanele mobile sunt principalele surse de contaminare în spaţiul de gătit.

Cercetătorii americani susţin că oamenii tind să atingă prosoapele înainte să se spele pe mâini, răspândind astfel bacterii periculoase, între care Salmonella, responsabile de intoxicaţii alimentare grave. De asemenea, mulţi îşi folosesc telefonul mobil în timp ce gătesc. Gadgetul poate fi acoperit cu bacterii, precum E.Coli, mai ales că este dus şi în baie de multe ori.

Un nou studiu realizat de experţii de la Universitatea din Kansas, confirmă descoperirea celor de la Universitatea din Arizona, care au arătat că 90% din prosoapele de bucătărie analizate conţineau bacterii otrăvitoare pentru mâncare.

Un alt studiu de la aceeaşi universitate a arătat că telefoanele mobile au de 10 ori mai multe bacterii decât un capac de WC, scrie Daily Mail, citat de bzi.ro.

Studiul specialiştilor din Kansas a analizat 123 de persoane în timp ce pregăteau masa. „S-a stabilit că prosoapele sunt cele mai contaminate suprafeţe testate din bucătărie", a precizat profesorul Jeannie Sneed, liderul proiectului.

Studiul a arătat că şi telefonul mobil este o sursă importantă de bacterii. „Ne luăm deseori telefoanele mobile sau tabletele în bucătărie. Dar cum rămâne cu celelalte locuri în care le-am pus? De câte ori nu am văzut oameni vorbind la telefon în baie, unde micro­organismele precum E.coli sunt prezente”, a mai spus Jeannie Sneed.

Pentru a evita contaminarea mâncării, specialiştii recomandă spălarea prosoapelor imediat după ce aţi terminat de gătit, ori înlocuirea lor cu prosoapele de hârtie. În ceea ce priveşte telefoanele, ele ar trebui şterse cu soluţie dezinfectantă în mod frecvent.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.